Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS og danske piloter indgår ny overenskomst

March 31, 2015 19:12

SAS har i dag indgået en ny, enkel overenskomst med den danske pilotforening, DPF. Aftalen omfatter ca. en tredjedel af alle piloter i SAS, og ambitionen er også at indgå nye overenskomster med de resterende tre pilotforeninger. Tryghed i ansættelse for den enkelte, et forandringsparat SAS og mindre kompleksitet er centrale elementer.

DPF har sammen med SAS udarbejdet en helt ny overenskomst baseret på nutidige vilkår og forudsætninger i branchen. Den nye aftale betyder en gennemgribende forenkling, som blandt andet afspejles i, at aftalen kun omfatter lige under 40 sider i forhold til tidligere 238 sider.

I hovedtræk betyder aftalen, at SAS kan agere hurtigere på markedet og i højere grad tilpasse produktionen til sæsonvariationer. Samtidig sikrer aftalen tryghed i ansættelsen og en større påvirkning på arbejdslivet for den enkelte pilot i SAS. Den nye overenskomst er indgået for to år og træder i kraft fra 1. april 2015.

– Sammen med Dansk Pilotforening har vi i dag taget et stort skridt fremad og har indgået en overenskomst, der afspejler SAS og nutidens konkurrencesituation. Gennem en yderst konstruktiv dialog er vi nået frem til indholdet i den nye aftale, og det er værdifuldt. SAS har et fantastisk pilotkorps, som bidrager til, at vi kan levere et skarpt produkt til kunderne, og det skal vi værne om, siger koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

Historisk første skridt
– Forhandlingerne har været langstrakte og til tider intense, men hele tiden konstruktive og ført i en god tone. SAS har ønsket at fastholde den skandinaviske model med overenskomst på effektive og konkurrencedygtige vilkår. De krav er nødvendige og essentielle i fastholdelsen af vores skandinaviske arbejdspladser, siger Niels Møller, formand for DPF og fortsætter:

– DPF har i forløbet værnet om vores kerneværdier, løn, pension og fritid, og med denne overenskomst kan vi nu tage et historisk første skridt frem imod en ny og lys fremtid for SAS.

SAS har siden efteråret 2014 haft en dialog med alle fire pilotforeninger omkring konkurrencesituationen i luftfart, og i februar blev der indledt konkrete forhandlinger med den målsætning at indgå nye overenskomster i henhold til den skandinaviske model.

SAS’ ambition er at indgå lignende aftaler med svensk pilotforening og to norske pilotforeninger, herunder også en fælles løsning for karriereveje på tværs af baserne i Norge, Sverige og Danmark.

For yderligere oplysninger kontakt
SAS pressetjeneste på +45 3232 3135
Niels Møller, DPF på +45 3232 2585

Latest news