Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ingår avtal med Svensk Pilotförening och pilotstrejken i Sverige är avblåst

June 14, 2016 15:20

Förhandlingen mellan SAS och den svenska pilotföreningen SPF är nu avslutad. Parterna har ingått ett avtal och flygtrafiken i Sverige kommer att återupptas så snart som möjligt.  

SAS har sedan mitten av april förhandlat med den svenska pilotföreningen SPF. Efter en pilotstrejk som har pågått sedan i fredags enades parterna idag om ett nytt avtal och strejken är därmed avblåst. Piloterna kommer att återuppta arbetet och flygtrafiken förväntas att normaliseras de närmaste dagarna.

–       Det har varit en svår process och vi är nu lättade över att strejken är avblåst och att våra kunder kan komma iväg som planerat. Jag beklagar verkligen att så många kunder har drabbats av den här strejken, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

Strejken har till och med idag medfört cirka 1 000 inställda flygningar och totalt har 100 000 passagerare drabbats av trafikstörningarna. De ekonomiska effekterna av strejken är ännu för tidiga att kvantifiera.

Det nya avtalet mellan SAS och SPF gäller från 1 april 2016 och är giltig i ett år. SAS har även ingått nya avtal med de norska pilotföreningarna och därmed är årets avtalsförhandlingar med piloterna avslutade.

SAS inbjuder också till en pressträff kl 18.00 den 14 juni med VD och koncernchef Rickard Gustafson.

Latest news