Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS klar for take off til Los Angeles

March 14, 2016 08:10

I dag, 14. mars, letter SAS’ første avgang fra Stockholm til Los Angeles. Det er SAS’ åttende direkterute til USA og en del av flyselskapets langdistansesatsing. I slutten av mars åpner ruten København – Boston og i september begynner SAS å fly til Miami fra både Oslo og København. SAS’ nye langrutekabiner har fått god respons blant kundene og inkluderer blant annet nytt underholdningssystem og wifi i samtlige serviceklasser.

SAS har historie når det gjelder California. I 1954 åpnet SAS sin første rute mellom Skandinavia og Los Angeles – da som første flyselskap som noensinne krysset polarområdet. Det var mulig takket være SAS’ egen navigasjonsteknikk, som dessuten forkortet strekningen med tusen kilometer. Det tok hele fem år innen konkurrentene fulgte etter, som innebar at SAS i en lang periode var svært betydningsfulle, ikke minst for filmindustrien som pendlet mellom USA og Europa.

– Det er stort å få være med å gjenintrodusere vår historiske rute til Los Angeles. Med oppstarten av daglige avganger på strekningen Stockholm – Los Angeles kobler vi nå igjen sammen to dynamiske og innovative regioner i verden, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Satsingen SAS gjør på langdistanseflåten innebærer blant annet helt nye kabiner. Åtte fly er blitt bygget om, og to helt nye fly ble tatt inn i flåten høsten 2015. I den nye kabinen er materialer og farger valgt ut for å skape en rolig og innbydende atmosfære. Setene i SAS Go og SAS Plus er utformet med god lagringsplass som skaper ekstra plass. I SAS Business har alle seter direkte tilgang til midtgangen og stoler som kan legges helt ned til sengeliggende posisjon. Sengene i Business er kledd med sengetøy fra Hästens. I hele kabinen finnes også et nytt underholdningssystem med HD-skjermer samt trådløs internett.

– SAS har sannsynligvis den beste Business-klassen som akkurat nå tilbys mellom Europa og USA. Kundene er svært fornøyde med alt fra setene og underholdningen til wifi og design, og det nye serveice konseptet har fått bra mottakelse og god kritikk. Vi er glad for at satsingene våre lykkes, som blant annet har vist seg gjennom at SAS nylig ble kåret til Beste Intercont selskap under reiselivsbransjens oscarutdeling, sier Rickard Gustafson.

SAS har i dag langdistanseflygninger fra Skandinavia til New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Beijing, Shanghai, Tokyo og Hong Kong. Senere i 2016 åpner SAS nye linjer fra Skandinavia til Boston og Miami.

Tidtabell Arlanda – Los Angeles
Avreise alle dager i uken fra Arlanda med SK939 kl. 09:50 med ankomst i Los Angeles kl 12:15. Avreise alle dager i uken fra Los Angeles med SK940 kl 14:15 med ankomst på Arlanda kl 10:00.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
SAS presseavdeling: + 47 64 81 88 00

Fakta om SAS’ nye kabiner

Bilder fra den nya kabinen er tilgjengelig for nedlasting her.

SAS Go
Setekonfigurasjon: 2-4-2 Pitch: 31”/32” (distanse til sete foran, fra hode-støtte til hode-støtte)
On demand-underholdningssystem med 9” HD-skjermer
Ett strømuttak per setepar pluss individuell USB-uttak

SAS Plus
Setekonfigurasjon: 2-3-2 Pitch: 38” (distanse til setet foran, fra hode-støtte til hode-støtte)
On demand-underholdningssystem med 12” HD-skjermer
Individuelle strømuttak og USB-uttak

SAS Business
Setekonfigurasjon: 1-2-1 Direkte tilgang til midtgangen fra alle seter
Ekstra brede seter (23″/24″ bredde mellom armlene)
Helt flate seter, minimumslengde 196 cm
Stol med massasjefunksjon
On demand-underholdningssystem med 15” HD-skjermer
Individuelle strømuttak og USB-uttak

Mer detaljer om den oppdaterte kabinen finnes på http://www.sas.no/alt-om-reisen/ombord/ny-kabin-pa-internasjonale-ruter/

SAS er Skandinavias største flyselskap med daglige flyvninger til destinasjoner i Skandinavia, Europa, USA og Asia. SAS er medlem av  Star Alliance  ™ og sammen med våre 26 partnere flyr vi til mer enn 1300 destinasjoner i 193 land. For mere information, se  http://www.sas.no

Latest news