Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS uppgraderar kort-och medeldistansflottan och installerar nästa generations WIFI

September 8, 2016 06:02

SAS, som i år firar 70 år, har sedan starten 1946 drivits av innovationer. Med fortsatt fokus på visionen att göra livet enklare för Skandinaviens frekventa resenärer, investerar SAS nu en halv miljard SEK i Europas snabbaste Wifi och en uppgradering av kabinen även på kort- och medeldistansflottan. Med hastigheter på 12 mbit och högre per passagerare kommer tiden ombord att kunna utnyttjas effektivt eller för att njuta av streamad TV, musik eller film. 

–          Många av våra kunder reser med oss ofta, och vi är en viktig del i många människors vardag. Uppgraderingen vi genomfört på våra långdistansflyg har tagits emot enormt positivt och nu tar vi den vidare även till kort- och medeldistansflottan, där vi även investerar i ett riktigt snabbt WIFI, med surfhastigheter som gör att tiden ombord kan utnyttjas till arbete eller till att koppla av och streama sin favoritfilm eller serie. Genom att både passagerare och personalen ombord blir uppkopplade kan den personliga servicen tas till nya nivåer och vi fortsätter samtidigt att utveckla våra digitala, smarta lösningar, som gör livet enklare för våra kunder, säger Rickard Gustafson, VD på SAS.

Tillgång till Wifi ges från gate till gate och med en surfhastighet på 12 mbit och högre per passagerare kan SAS kunder använda tiden ombord till att jobba, surfa eller njuta av att kunna streama musik, filmer och TV. Internet ombord på kortlinjeflygen kommer att vara gratis för alla SAS EuroBonus-medlemmar och de som reser i SAS Plus. Första flygplanet med höghastighets-wifi, som möjliggörs av leverantören ViaSat:s sattelitteknologi, kommer under andra halvåret 2017.

Det första flygplanet med den nya kabinen blir SAS nya A320neo som kommer i oktober 2016, med 15-20 % lägre bränsleförbrukning. Designen går i samma stil som den nya kabinen på SAS långlinjer, som fått ett enormt positivt mottagande. Förutom extra benutrymme, nya och bekvämare säten och ljus som regleras efter tiden på dygnet, kommer A320neo även med USB-uttag i sätet.

SAS nya kabininteriördesign lanserades på långlinjeflottan 2015 och blev snabbt mycket uppskattad av både Skandinaviska och internationella kunder. Förutom 30 nya A320neo kommer även 70 befintliga kabiner uppgraderas mellan 2017 och mitten av 2019. Totalt innebär satsningarna på wifi och uppgradering av kabin en investering om cirka 500 MSEK under en treårsperiod.

SAS har nyligen även utrustat samtliga kabinanställda med iPad Minis, som tillsammans med WIFI gör att personalen nu enkelt kan få all den information som behövs före, under och efter en flygning, och därigenom kunna ge SAS resenärer ett ännu mer personligt möte ombord. Tillsammans med SAS satsningar på ett sömlöst resande får resenärer med SAS nu tillgång till all information oavsett om det är i hemmet, på flygplatsen eller ombord. Resenären kan se om flyget är i tid, hur det är med anslutande flyg, se status på EuroBonus och kanske boka en EuroBonus-resa, handla i EuroBonus-shoppen, hyra bil eller boka en taxi till sin ankomst.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Denna information är sådan information som SAS AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 8 september 2016 kl. 08.00 CET.   

SAS, som i år fyller 70 år, transporterar över 28 miljoner passagerare årligen och är Skandinaviens ledande flygbolag med nära 1 000 flygningar per dag. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 28 partners erbjuda fler än 18 500 dagliga flyg till cirka 1 300 destinationer i 192 länder. För mer information, besök gärna www.sas.se eller www.sasgroup.net #SAS70  

Latest news