Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Status i SAS pilotförhandlingar: Förhandlingarna fortsätter på övertid i Norge

June 8, 2016 22:28

SAS och de norska pilotföreningarna har inte nått en lösning innan fristen gick ut onsdag kväll och parterna är nu överens om att fortsätta förhandla på övertid.

Medlingen mellan SAS och pilotföreningarna NSF och SNF var inplanerad 7-8 juni med en frist vid midnatt.  

– SAS och pilotföreningarna är överens om att fortsätta medlingen på övertid och SAS är inställda på att nå en lösning så snart som möjligt, säger Knut Morten Johansen, Informationschef i SAS i Norge.

Medlingen i Norge fortsätter på övertid, men om parterna inte når en lösning har NSF och SNF varslat om att ta ut 435 norska piloter i konflikt på inrikes och europeiska flygningar. För löpande information om avgångar, gå in på www.sas.se/info.

Kollektivavtalsförhandlingarna med både de norska och svenska pilotföreningarna har pågått sedan april. I Sverige är man i slutförhandlingar, men om man inte har enats om ett avtal har Svensk Pilotförening (SPF) varslat om strejk i Sverige från och med i morgon, fredag 10 juni.

SAS målsättning med årets förhandlingar är att bygga vidare på den utveckling bolaget lade grunden till i 2015. Därför har SAS haft ett begränsat antal krav med i årets förhandlingar och förhåller sig också till den centrala löneuppgörelsen i Norge och Sverige. 

SAS kommer löpande att uppdatera hemsidan med reseinformation och skicka uppdateringar via sms och e-post till resenärerna. Det är också möjligt att följa utvecklingen i SAS sociala medier. SAS rekommenderar alla resenärer att kontrollera aktuell reseinformation innan de åker ut till flygplatsen.

För ytterligare information, kontakta SAS pressavdelning + or ytterligere informasjon, kontakt SAS presseavdeling +46 8 797 29 44

Latest news