Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Svenska pilotstrejken fortsätter – inställda flyg även på måndag

June 13, 2016 00:02

Pilotfacket har nu avvisat medlarnas andra bud, som SAS accepterade. Även under måndagen ställs därför samtliga flygningar in som planerats flyga med SAS svenska piloter som fortsatt är i strejk. Flygningar som utförs av danska och norska piloter, liksom flygningar via de flygbolag vi samarbetar med, planeras att fungera som vanligt. SAS uppmanar resenärerna att besöka sas.se/info. Under måndagen påverkar det cirka 230 avgångar och 27 000 passagerare.

Den svenska pilotföreningen, SPF har sedan i fredags, den 10 juni, tagit ut 400 medlemmar som flyger short-haul i en strejk. Flygningar genomförda av SAS med svenska piloter kommer därför fortsatt tyvärr att ställas in. SAS bemannar nu kundtjänst och sociala medier med all tillgänglig personal för att fortsätta ta hand om de resenärer som tyvärr drabbas av den pågående strejken.

– Jag ber om ursäkt till alla SAS-kunder för att svenska pilotföreningen har beslutat sig för att fortsätta sin strejk. Det påverkar våra kunder och vi har gjort allt som stått i vår makt för att undvika en strejk men tyvärr har vi fortfarande inte lyckats komma fram till en överenskommelse. Vårt fokus just nu är att ta hand om våra kunder och vi arbetar nogsamt med att hjälpa alla passagerare som påverkas av strejken, säger Karin Nyman, Vice President Communications på SAS.

SAS uppdatera fortlöpande sina hemsidor med information och skickar också uppdateringar via SMS och e-post till passagerarna. Vi uppmanar alla resande att kontinuerlig följa utvecklingen via vår hemsida eller i SAS sociala medier samt säkerställa att ha aktuell reseinformation innan man reser ut till flygplatsen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news