Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Svenska pilotstrejken fortsätter - inställda flyg även söndag

June 11, 2016 12:29

Den svenska pilotföreningen, SPF har tagit ut 400 medlemmar som flyger short-haul i en strejk som trädde i kraft fredag 10 juni. Majoriteten av flygningar genomförda av SAS med svenska piloter kommer ställas in. Under söndagen påverkar det cirka 220 avgångar och 26 000 passagerare.

Under söndagen ställs samtliga flygningar in som utförs av SAS med svenska piloter. Flygningar som utförs av danska och norska piloter, liksom flygningar via de flygbolag vi samarbetar med, planeras att fungera som vanligt. SAS uppmanar resenärerna att besöka sas.se/info.

– Jag ber om ursäkt till alla SAS-kunder för att svenska pilotföreningen har beslutat sig för att strejka. Det påverkar passagerarna som är den oskyldiga tredje parten I den här konfliken. Vi har gjort allt som stått i vår makt för att undvika en strejk men tyvärr har vi inte lyckats komma fram till en överenskommelse.. Vårt fokus just nu är att ta hand om våra kunder och vi arbetar nogsamt med att hjälpa alla passagerare som påverkas av strejken, säger Karin Nyman, Vice President Communications på SAS.

SAS uppdatera fortlöpande sina hemsidor med information och skickar också uppdateringar via SMS och e-post till passagerarna. Vi uppmanar alla resande att kontinuerlig följa utvecklingen via vår hemsida eller i SAS sociala medier samt säkerställa att ha aktuell reseinformation innan man reser ut till flygplatsen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news