Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

200 000 fler passagerare flög med SAS

April 7, 2017 09:02

Fler väljer att flyga med SAS och jämfört med föregående år ökade det totala antalet passagerare med nästan 8%. I slutet av mars startade sommarprogrammet där SAS lanserar 19 nya linjer.

SAS fokuserar och utvecklar sin produkt och nätverk för de som reser ofta. I linje med den strategin utökar SAS erbjudandet på de interkontinentala linjerna samt på de fritidsorienterade linjerna inom Europa, vilket efterfrågas av denna målgrupp. Satsningarna har tagits emot positivt och fler resenärer än någon tidigare marsmånad flög med SAS under månaden.

Under mars ökade SAS totala trafik med drygt 9%. Tillväxten var störst på de interkontinentala linjerna där trafiken ökade med cirka 13%. På SAS inrikeslinjer ökade trafiken med 12%. På de intraskandinaviska och europeiska linjerna ökade trafiken med drygt 6%. SAS ökade under månaden den totala kapaciteten med cirka 12%.

–   Den är glädjande att den positiva tillväxten från vintern fortsatte under mars, vilket visar att kunderna uppskattar vårt utökade nätverk och erbjudande. I slutet av mars inleddes vårt sommarprogram och vi ser nu fram emot att successivt under våren och sommaren introducera nya spännande och efterfrågade destinationer. Parallellt med att vi förbättrar vårt erbjudande arbetar vi intensivt vidare med att effektivisera SAS produktionsplattform, vilket syftar till att vi ska kunna stärka vårt kunderbjudande ytterligare, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden^ var oförändrad och PASK sjönk med 2% i mars 2017, jämfört med föregående år. 

Latest news