Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Resenärer ger SAS högt betyg i APEX Awards

October 17, 2017 08:30

När 500 000 globala flygresor blivit betygsatta får SAS fyra av fem möjliga stjärnor. Övergripande flygupplevelse, sittkomfort, kabinservice och underhållning är några av kategorierna som kunde betygsättas av resenärerna. Bakom priset står den ideella medlemsorganisationen APEX, Airline Passenger Experience Association

– För oss är flyget så mycket mer än en transport från A till B. Det är en del av resan oavsett vart vi är på väg och varför. Utmärkelsen är kvitto på att vårt fokus på reseupplevelse varit rätt. Satsningar på en ny kabin och vårt nya mat- och dryckessortiment ”New Nordic by SAS” där den nordiska matfilosofin, det lokala ursprunget och säsongens råvaror är centrala, är några satsningar vi genomfört under den här perioden, säger Gustaf Öholm Head of Onboard Product and Services, på SAS

APEX är en ideell medlemsorganisation som verkar för att ständigt förbättra flygresenärernas upplevelse. En del i den ambitionen är att låta resenärerna ge sin syn på flygbolagens prestation. För uppdraget anlitade APEX en oberoende plattform för personlig reseplanering, TripIt. Ratingen som kallas Official Airline Ratings™, pågick mellan den 24 oktober 2016 till den 31 juli 2017 och klassificeringen bygger på verifierad feedback där resenärer och recensioner validerats mot bekräftade resplaner och geo-location på mobila enheter.

SAS var ett av 470 flygbolag som bedömdes och det var få som nådde till toppen. 15 procent av flygbolagen över hela världen fick tillräckligt stort antal röster för att uppnå fyra stjärnor. 12 procent nådde femstjärnig status. Flygbolagen delas in i Global Airlines, Major Regional Airlines och Low cost Carriers.

Diplomet Four STAR Global Airline status by The Official Airline Ratings™ delades ut på APEX-mässan i Long Beach den 25 september. SAS siktar på att få fem stjärnor nästa år och uppmanar alla resenärer att utvärdera sina flygupplevelser I TripIt.

För ytterligare information kring APEX 2018: https://apex.aero/ratings2018/winners

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news