Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS-piloter kårer Norges vakreste innflyginger

May 3, 2017 12:30

Med mange år bak spakene i all slags vær, er det få som har mer erfaring enn SAS’ piloter når de også skal kåre Norges vakreste innflyginger. Spektakulære Ålesund, Bodø og Tromsø gikk helt til topps i den uformelle kåringen som er en del av SAS nyeste kampanje ”Home is a world of its own”, der vi ønsker å trigge nysgjerrigheten til å oppdage en verden av opplevelser her hjemme i Norge.

Innflyging til vakre Bodø, april 2017.

En Norgesreise starter ofte i luften, og selv erfarne piloter tar frem superlativene når de beskriver Norges vakreste innflyginger. I en undersøkelse gjort nylig ble Ålesund, Molde, Bodø og Tromsø utpekt som favoritter når SAS’ piloter skal inn for landing. Som en av SAS’ egne ansatte uttrykte det: -Jeg har fått lov til å fly langt i 16 år og reist verden rundt over hele SAS sitt rutenett i tre verdensdeler, men det er ingenting som slår å fly i Norge.

– Man reiser verden rundt på leting etter det man trenger, og så vender man hjem for å finne det, sier markedssjef for SAS i Norge, Marianne Orderud. Norge byr på utallige reiseskatter, og vi i SAS ønsker å vise høydepunktene som begeistrer selv de som har reist svært mye i sitt liv.

Gjennom kampanjen ”Home is a world of its own” som vil gå på TV og kino fremover, fortelles historier med utgangspunkt i personlige opplevelser – der naturen, stillheten og sansene spiller hovedrollene. Denne filmsnutten gir en stemningsfull smakebit på innflygingen til Bodø: https://youtu.be/Pv-QOzBk7cM Pilotenes karakteristikker av landet fra luften er preget av beundring: – Hele veien fra Oslo til Ålesund er det er stort sett bare nydelige fjell. Det er utsikt i verdensklasse! – Jeg har flydd i 29 år, men ingen steder slår å kunne fly over Geiranger og Hjørundfjorden med spektakulære fjorder og fjell, sier  flykaptein Arne Krogen https://youtu.be/23HpYwRQQl8 

Som kjent er det ikke bare fint vær som pilotene må hanskes med i sin hverdag langs dette vakre med også flymessig krevende landet: 

– Tromsø har en utfordrende innflyging. Her må vi bruke vår erfaring og kunnskap, og ta ekstra hensyn til vær og vind i enda større grad enn lenger sydover. Det er nydelig, sier Eivind Ajer Olsen, kaptein i SAS.  Styrmann Trond Palacios Olsen, legger til at det som kjennetegner Nord-Norge er den enorme kontrasten. – Det hvite fra land går rett over i blått på sjøen, og det gjør det til noe helt spesielt. Innflygingen til Tromsø her: https://youtu.be/_s3VUN-NFCA

SAS flyr til 15 destinasjoner i Norge, og i ukene som kommer vil SAS’ erfarne crew også dele sine beste reisetips for gode opplevelser på bakken.

For ytterligere informasjon, kontakt SAS pressekontakt + 47 64818800

SAS er Skandinavias største flyselskap med daglige flyvninger til destinasjoner i Skandinavia, Europa, USA og Asia. SAS er medlem av  Star Alliance  ™ og sammen med våre 26 partnere flyr vi til mer enn 1300 destinasjoner i 193 land. For mere information, se  http://www.sas.no

Latest news