Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS presenterer sommeren 2018 – nye direkteruter til Split, Pula, Alicante og Warsawa blant høydepunktene fra Norge

October 16, 2017 14:29

SAS fortsetter å utvide tilbudet til og fra Skandinavia. Sommeren 2018 åpner til sammen 27 nye direkteruter og SAS starter flyvninger til 6 nye destinasjoner – Verona, Sarajevo, Genoa, Toulon, Örnsköldsvik i Sverige og Beirut. Satsingen på Sør-Europa fortsetter, med fortsatt økning til Portugal, Spania, Kroatia og Italia. Reiselystne nordmenn kan glede seg over et antall nye direkteruter fra Norge, inkludert til Split, Pula og Alicante.

Totalt øker SAS sitt tilbud med over 110.000 flyseter fra Skandinavia til Kroatia, Portugal, Italia og Spania og åpner 5 nye direkteruter fra Skandinavia.

Norske nyheter inkluderer blant annet flere direkteruter: Oslo-Tessaloniki, Oslo-Praha, Oslo-Genève, Oslo-Warsawa, Bergen-Pula, Stavanger-Pula, Bodø-Alicante og Trondheim-Split. Populære Hellas får også en ytterligere styrking med økning i frekvensen til Athen fra Oslo. SAS øker også frekvensene til Düsseldorf og Manchester fra Oslo. I tillegg åpnes en ny direkterute mellom Oslo og Aarhus, som en del av SAS’ storsatsing på Aarhus Airport.

– SAS fortsetter å styrke tilbudet til fritidsdestinasjoner i sommerhalvåret. I tillegg til en rekke spennende nyheter så fortsetter vi å øke på våre mest populære destinasjoner. Vi fortsetter å satse på vårt ombordkonsept med ny kabin, ny mat og drikke, og fortsetter samtidig vårt arbeid for en bærekraftig flyreise. Blant annet ved satsing på biobrensel og våre 30 helt nye Airbus A320neo med 15-18 prosent lavere drivstofforbruk og dermed mindre utslipp. Vi ser frem til å ønske våre passasjerer hjertelig velkommen om bord, sier Rickard Gustafson.

Innenriks i Norge styrkes tilbudet med direkterute Bergen-Tromsø allerede fra midten av desember, og Trondheim-Kristiansand får direkterute fra mars av med to ukentlige avganger. Trondheim-København øker fra to til tre avganger i uken, og styrker dermed tilgjengeligheten til denne populære byen og knutepunktet ut mot USA, Asia og Sør-Europa.

Med SAS fra Skandinavia

Allerede i 1959 fløy SAS med jetfly (Caravelle SE-210) til Beirut, og begynner fra sommeren igjen å fly til hovedstaden i Libanon fra/via København. Til Bosnias hovedstad Sarajevo som blant annet lokker med mat, kultur, nattliv og historie, begynner SAS å fly to ganger i uken fra/via København. En annen ny destinasjon er Toulon, mellom Nice og Marseilles, kun noen mil fra St. Tropez.

Interessen for reiser til Italia fortsetter. Neste sommer lanserer SAS nye ruter til Verona, med nærhet til Gardasjøen, og Christopher Columbus’ hjemsted Genoa, som også ligger nært populære Cinque Terre (flys til/fra København). SAS øker også antallet avganger til Roma fra seks til ni avganger i uken fra Stockholm.

SAS doblet antallet flyseter til Portugal sommeren som gikk og fortsetter å øke også i 2018. Lisboa øker til tre avganger i uken fra Stockholm og en ny direkterute fra København. SAS flyr også til Faro sør i Portugal.

Et av skandinaviske reisendes favorittland – Spania – beholder sin popularitet, og SAS flyr nå over en million skandinavere hit i sommermånedene.

Etterspørselen etter reiser til Kroatia gjør at SAS også i år fortsetter å øke antallet flyseter med 60.000 sammenliknet med forrige år. Totalt har SAS økt med 330.000 flyseter siden 2010 og flyr nå til Pula, Split og Dubrovnik.

Øvrige satsinger fra SAS

På interkontinentale ruter fortsetter Hong Kong å øke i popularitet og SAS vil i sommer fortsette å fly fem ganger i uken fra Stockholm.

Billettsalget til SAS’ sommertrafikkprogram 2018, som innledes gradvis fra mars, er nå åpnet.

Les mer om noen av sommerdestinasjonene her:

Beirut http://www.destinationlebanon.gov.lb/

Verona http://www.tourism.verona.it/en

Toulon http://toulontourisme.com/en/

Genoa http://www.cinqueterre.eu.com/sv/

Lisboa https://www.visitlisboa.com/

Sarajevo https://sarajevo.travel/en http://www.bhtourism.ba/eng/

For er informasjon kontakt SAS pressevakt +4764818800.

SAS er Skandinavias største flyselskap med daglige flyvninger til destinasjoner i Skandinavia, Europa, USA og Asia. SAS er medlem av  Star Alliance  ™ og sammen med våre 26 partnere flyr vi til mer enn 1300 destinasjoner i 193 land. For mere information, se  http://www.sas.no

Latest news