Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Selskapet Regional Jet skal fly ATR-produksjonen for SAS

March 23, 2017 15:29

Som erstatning for Jet Time har SAS inngått avtale med Regional Jet OÜ, som fra august vil operere fire fly av typen ATR72-600 for SAS.

SAS har inngått en avtale med Regional Jet OÜ, som primært vil operere ruter til og fra København med fire ARTR72-600.

Den øvrige Jet Time-produksjonen vil bli løst ved å redusere trafikk og omfordele den eksisterende kapasiteten til andre flytyper.

– Vi har funnet den riktige partneren til å overta flyvningene for Jet Time. Vi kjenner Regional Jet OÜ som en dyktig og pålitelig partner, som vil bidra til SAS’ strategi innenfor det vi omtaler som wetlease produksjonen. Vi ser frem til samarbeidet, sier Mikael Wångdal, VP Ekstern Produksjon i SAS.

Siden november 2016, da avtalen med Jet Time ble sagt opp, er det jobbet med å finne en ny wetlease-operatør til å fly ATR-produksjonen.

En rekke selskaper har levert anbud på kontrakten med SAS, og alle har Valget av Regional Jet OÜ er gjort ut fra en rekke parametre, der det blant annet er foretatt en revidering og kvalitetskontroll opp mot SAS Quality & Compliance monitoring med meget gode resultater,

Avtalen med Regional Jet OÜ løper over seks år, men kan sies opp etter tre . De fire ATR72-600-maskinene, som skal fly for SAS, er alle SAS-farger, og vil primært bli bemannet med crew basert i København på lokale betingelser. Regional Jet OÜ ble grunnlagt i 2015 som en uavhengig produksjonsplattform, som leverer wetlease-tjenester til andre selskaper. Firmaet eies av Nordic Aviation Group (Nordica) og LOT Polish Airlines (LOT). I dag opererer selskapet med tre fly for LOT og fem fly for Nordica og vil således utvide sin flåte med fire fly for å operere for SAS.

Latest news