Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Fler reste med SAS till vinterdestinationer i februari

March 7, 2018 11:02

I februari reste drygt 2 miljoner passagerare med SAS, en marginell minskning jämfört med föregående år. Under månaden ökade SAS antalet avgångar till destinationer för de som söker skidåkning samt till destinationer i södra Europa.

SAS anpassar i ökad utsträckning destinationer och linjer efter kundernas skiftande efterfrågan under året. Därför ökade SAS under februari kapaciteten till typiska vinterdestinationer för skidåkning som Chambéry, Innsbruck och Salzburg. Samtidigt ökade SAS antalet resor för de som söker värme, till destinationer som Madeira, Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura. Anpassningen togs emot positivt och antalet resenärer på de fritidsorienterade linjerna ökade med 10% jämfört med föregående år.

  • Vi har fått ett positivt gensvar på anpassningarna i vårt nätverk. Det har lett till att fler valt att resa med SAS till både destinationer för skidåkning och värme. Under vinterperioden har vi minskat den totala kapaciteten efter den säsongsmässigt lägre efterfrågan. Samtidigt bibehåller vi kapaciteten på våra mer affärsorienterade linjer, vilket lett till att antalet passagerare ökat på viktiga inrikeslinjer som Oslo-Bergen och Stockholm-Luleå. Inför våren och sommaren ser vi nu fram emot att successivt öka antalet resor och hälsa fler passagerare ombord våra flygplan, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den valutajusterade yielden^ var oförändrad och PASK* var 3% lägre under februari 2018 jämfört med februari 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news