Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

FRAMGÅNGSRIK STRATEGISK FÖRÄNDRING FRÅN MEDLEMSTILLVÄXT TILL EN FÖRBÄTTRAD SÖMLÖS RESEUPPLEVELSE

June 5, 2018 11:18

Star Alliance förflyttar sitt strategiska fokus från medlemstillväxt till att förbättra den sömlösa reseupplevelsen, speciellt för de kunder som flyger med flera flygbolag. Beskedet gavs av Star Alliance vd Jeffrey Goh när han sammanfattade den senaste utvecklingen hos flygbolagsalliansen på IATA:s (International Air Transport Association) 74:e årsmöte i Sydney.

Att på ett smidigt sätt kunna ha kontroll och en överblick på sina resor är viktigt för många resenärer. Och att utnyttja digital teknik för att ge en bättre och en mer digital reseupplevelse är därför centralt för denna strategiska förändring.  

– Vid vårt styrelsemötet bekräftade de deltagande företagens verkställande direktörer den strategiska förändringen och vår plan att möjliggöra fler sammankopplingar mellan medlemsflygbolagens digitala tjänster för att förbättra kundernas reseupplevelse, säger Jeffrey Goh, vd, Star Alliance.

Star Alliance har påbörjat arbetet med att utveckla de digitala möjligheterna centralt. Det innebär att resultaten sedan kan användas av medlemsföretagen för att de ska kunna förbättra de egna produkterna. Syftet är att erbjuda en utökad service till frekventa resenärer, när de reser inom nätverket.

Star Alliance lade grunden för sin digitala omvandling redan för flera år sedan genom en ny infrastruktur, vilket möjliggjort en bättre integration av back-end-tjänster mellan medlemsflygbolagen. En annan viktig milstolpe i utvecklingen är lanseringen av Star Alliance digitala tjänsteplattform (Digital Services Platform, DSP) som driftsattes i februari i år.

Många liknande förbättringar kommer att introduceras under de närmaste åren, vilket innebär att kunderna sammantaget kommer att få tillgång till en helt ny nivå av information och en ännu bättre överblick av resorna.

För ytterligare information, kontakta:
Star Alliance presstjänst

Tel: +49 69 96375 183
Fax: +49 69 96375 683
Email: mediarelations@staralliance.com 

www.staralliance.com 

Twitter @staralliance https://twitter.com/staralliance
Facebook: www.facebook.com/staralliance
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/star-alliance
Youtube: https://www.youtube.com/user/staralliancenetwork
Instagram: https://instagram.com/staralliance/ 

Latest news