Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Fritz Schur lämnar posten som SAS styrelseordförande och ledamot från årsstämman 2018

January 15, 2018 16:30

SAS AB (”SAS”) önskar härmed informera att Fritz Schur meddelat valberedningen att han inte står till förfogande som styrelseordförande och ledamot från SAS AB:s årsstämma 2018.

Fritz Schur har varit medlem i SAS AB:s styrelse sedan 2001 och dess styrelseordförande sedan 2008.

”SAS har genomgått en total transformation under min tid som medlem i styrelsen. Framförallt har kostnadsnivån minskat markant, vilket möjliggjort att SAS kunnat sänka biljettpriserna. Det har lett till en väsentligt förbättrad konkurrenskraft. Efter flera år med underskott har SAS för tredje året i rad redovisat ett miljardöverskott och har dessutom nyligen levererat sitt bästa resultat på 20 år. Med Rickard Gustafson och hans team har SAS en synnerligen kvalificerad ledning och med förväntningarna inför 2018 är det ett passande tillfälle att byta styrelseordförande, säger Fritz Schur.

Fritz Schur har redan uppmanat valberedningen att påbörja arbetet med att finna en ny styrelseordförande.

SAS VD och koncernchef, Rickard Gustafson är tacksam för Fritz Schurs stora bidrag till SAS. ”Under Fritz Schurs ordförandeperiod har SAS genomgått en stor transformation för att möta en ökad global konkurrens. Verksamheten har förändrats i grunden vilket har omfattat allt från erbjudna destinationer, kunderbjudande, kostnadsstruktur till produktionsplattformar och flygplansflotta. Fritz Schurs ordförandeskap och stora engagemang har varit avgörande i denna förändringsprocess och starkt bidragit till att SAS nu kan blicka framåt och ytterligare stärka sin position som det naturliga valet för alla de passagerare som har behov av att resa till, från och inom Skandinavien,” säger Gustafson.

”Det har varit viktigt att och utmanande att vara en del av återuppbyggnaden av ett starkt SAS, och jag vill tacka de statliga ägarna, styrelsekollegor, SAS ledning och medarbetare för ett gott samarbete. SAS är en ikon i skandinaviskt näringsliv, och jag betraktar, och har alltid betraktat, SAS som en mycket viktig skandinavisk verksamhet, som inte får försvinna. Jag önskar bolaget det allra bästa på den vidare resan”, avslutar Fritz Schur.

SAS årsstämma planeras äga rum den 5 mars 2018.

Latest news