Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Selected by SAS: Skandinavisk hållbar design i Business Class

December 12, 2018 15:45

SAS fortsätter arbetet mot ett mer hållbart resande. Från och med mitten av december kommer passagerare i SAS Business Class få njuta av nya SAS Comfort Kit med produkter från utvalda skandinaviska varumärken. Innovativ design, gediget hantverk och hållbarhet var urvalskriterier.

Resenärer kan nu uppleva ett helt nytt och hållbart SAS Comfort Kit när de reser till USA eller Asien. Innehållet i SAS Comfort Kit består av specialutvalda skandinaviska produkter.

– Selected by SAS består av noga utvalda produkter från leverantörer med fokus på skandinavisk hållbar design då hållbart resande är högsta prioritet för oss på SAS. Allt från flygplan som drar mindre bränsle, samarbeten för att ta fram biobränsle, val av lättare inredning, till förpackningar som är nedbrytbara och val av partners som driver utvecklingen, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial.

SAS har en lång tradition av att samarbeta med innovativa skandinaviska designers. Detta är inget undantag. SAS Comfort Kit består av fem produkter från framstående och framåtsträvande skandinaviska varumärken. Förutom att kitet är den perfekta kombinationen av produkter för att bidra till en behaglig resa, delar producenterna värdet av att stödja och utveckla en hållbar livsstil.

– Vi är stolta över att ge något extra och unikt till våra resenärer, som liksom SAS, värdesätter högkvalitativ, lokal design och hållbara produkter. Flera av dem är dessutom framtagna speciellt för SAS för att matcha våra ambitiösa mål. Produkterna förenar material, funktion, design och omtanke för både människa och miljö, säger Karl Sandlund.

SAS Comfort Kit kommer från mitten av december finnas ombord på SAS Business Class på långdistansflyg mellan Skandinavien och USA eller Asien.

SAS nya Comfort Kit innehåller:

Necessär och ögonmask: Filippa K, går mot en helt hållbar produktion år 2030. Modern och stilren necessär i tre kulörer; petrol, beige och black. Heltäckande och matchande ögonmask.

Strumpor: Swedish Stockings, använder återvunnet material och miljövänliga färgämnen. Mjuka och värmande strumpor.

Hudkräm och läppbalsam: Verso Skincare, pionjär som utmanar branschkonventioner. Produkterna tillverkas med så få ingredienser som möjligt för att minska miljöpåverkan. Mjukgörande hudlotion som är speciellt anpassad till luftfuktighet och klimatet ombord. Läppbalsam med uppfriskande mint.

Öronproppar: Swedsafe, använder ett högt utvecklat kvalitetskontrollsystem för att reducera utsläpp. Tyst resa med öronproppar i diskret färg och perfekt passform.

Munvård: Humble Co, tandborste med handtag av majsstärkelse och naturlig tandkräm i fräsch mintsmak.

//

Bifogade hittar du foton på SAS Comfort Kit som är fria att använda (photo credit “SAS / OTW”)

 

Latest news