Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

1,5 millioner ungdomsbilletter CO2-kompensert

April 9, 2019 09:00

I fjor CO2 kompenserte SAS alle ungdomsbilletter som samlet utgjorde nesten 1,5 millioner, en økning på 5 prosent. Initiativet er en del av SAS´ store omstillingsarbeid mot en mer bærekraftig reiseform. 

For et år siden var SAS først ute med å inkludere CO2 kompensasjon på alle ungdomsbilletter. Dette var et resultat av at ungdom ga tydelig uttrykk for at de vil ha muligheten til å oppdage verden på en mer bærekraftig måte. Satsingen har blitt godt mottatt og antallet ungdommer som har valgt å reise med SAS i løpet av de siste 12 månedene har økt.

– Det er gledelig at ungdommer vil fortsette å reise for å hente inspirasjon med seg hjem eller inspirere andre og dermed forhåpentligvis bidra til en god samfunnsutvikling. Det har aldri vært mer aktuelt enn nå med en gjennomtenkt og bærekraftig måte å reise på. Vi opplever en økt etterspørsel blant våre passasjerer, spesielt de yngre, om å gjøre et aktivt valg og derfor valgte vi å gjøre denne investeringen, sier Lars Andersen Resare, miljødirektør hos SAS.

SAS har siden april 2018 tilbudt ungdomsbilletter som inkluderer CO2 kompensasjon til passasjerer fra 12-25 år. Ungdomsbilletter finnes i klassene SAS Youth GO Smart och SAS Youth GO Light og gjelder for samtlige SK-flighter. Ungdomsbillettene kan kun bestilles på SAS´ nettside. Pris fra 399 NOK en vei.

Siden 1. februar CO2 kompenserer SAS også alle EuroBonusmedlemmers reiser.

//

FLERE TILTAK MOT EN BÆREKRAFTIG REISE
Ekstra bagasje.Travel light er den nye måten å reise på. For mange er fleksibilitet likevel viktig og derfor er det mulig å bestille flere innsjekkede kolli hvis det trengs. 

Valg av måltid. For å være sikker på at du får det måltidet du vil ha og dessuten bidra til å minske matsvinn, kan du forhåndsbestille måltidet. Et stort utvalg av retter gir mange valgmuligheter innen preferanser og allergier.

Økologisk og lokalprodusert. SAS´ prisvinnende matkonsept New Nordic By SAS setter bærekraft og kvalitet i fokus, med sesongtilpassede og lokalproduserte råvarer fra små produsenter. I vårens og sommerens menyer finnes 32 lidenskapelige produsenter.


SLIK CO2 KOMPENSERER SAS

CO2 kompensasjon er en løsning som brukes etter at utslippene har blitt redusert så mye som mulig med dagens teknikk fra SAS´egen virkshomhet.

CO2 kompensasjon innebærer at tilsvarende mengde CO2 utslipp som oppstår fra ens reise  kompenseres gjennom utslippsproduserende mekanismer koblet til investeringer i andre sektorer. SAS kjøper utelukkende CO2 kompensasjon fra energiprosjekter som lager fornybar energi i form av vindkraft.

For å redusere SAS´ utslipp foregår det mange aktiviteter innenfor rammen for SAS sitt miljøstyringssystem som er sertifisert i henhold til ISO14001. Et eksempel er introduksjonen av markedets mest energieffektive flytype, A320neo. Et annet eksempel er SAS sitt arbeid med å aktivt fremme kommersialiseringen av biodrivstoff for fly. 

Latest news