Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Luftfartens Klimafond

October 6, 2019 08:30

SAS vil sammen med centrale aktører i den danske luftfartsbranche, CPH, DI og Dansk Luftfart, etablere en uafhængig klimafond, der årligt skal genere 250 – 300 millioner kroner til mere bæredygtig transport og omstilling i luftfarten mod CO2-neutrale flyrejser.

”Som Skandinaviens og Danmarks ledende flyselskab er det helt naturligt for os at være forrest i kampen for mere bæredygtige flyrejser. Den position er vi stolte af, men den forpligter også.  Målet på langt sigt er en klimaneutral flyrejse, og frem til 2030 har vi sat et af de mest ambitiøse mål i industrien globalt med en reduktion på 25% af de klimapåvirkende CO2-udledning, primært gennem biobrændstof og en tocifret-milliardinvestering i nye fly,” siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS.

”Vi har store ambitioner, men SAS kan ikke drive omstillingen alene. Vi tager nu sammen et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, så man i Danmark fortsat kan rejse, mødes og opleve andre kulturer og bidrage til tilgængelighed, vækst og arbejdspladser i samfundet. SAS ser frem til at fortsætte og udvide vores samarbejde med politikere, brancheaktører, forskere og myndigheder for at sætte yderligere tryk på omstillingen,” siger han.

Fonden skal blandt andet finansieres ved at opkræve et klimabidrag for flyrejser ud af danske lufthavne.

Størrelsen på klimabidraget skal dog afspejle den enkelte flyvnings andel af luftfartens samlede klimabelastning, men må ikke være så stort, at det skader konkurrenceevnen og mulighederne for at fortsætte med investeringer i ny teknologi og bæredygtige tiltag som el-fly, biobrændstof og investeringer i nye fly.  

Samtidig skal fonden være en del af et større klimapartnerskab, som udover brancheaktører skal bestå af forskere, myndigheder og andre relevante parter. 

Latest news