Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS blir huvudpartner till Sveriges Paralympiska Kommitté inför Paralympics i Tokyo 2020

October 17, 2019 07:00

SAS har idag tecknat avtal med Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) om samarbete inför de kommande paralympiska spelen i Tokyo i augusti 2020. Samarbetet innebär att den paralympiska truppen flyger till Japan med SAS och att SPK tillsammans med SAS är en av värdarna för “House of Scandinavia”, en mötesplats för skandinaviska representanter, medier och ambassadörer under de olympiska- och paralympiska spelen. 

Med initiativet vill SAS stödja den paralympiska truppen i Sverige på deras resa mot de paralympiska spelen.

–  De paralympiska spelen är ett av flera sätt för SAS att stärka den skandinaviska rösten hemma och i världen. Värderingar som respekt för individen och vänskap över gränser är starka i Skandinavien och är något som SAS delar. Gränsöverskridande möten skapar förutsättningar för en hållbar utveckling i samhället i stort. Att mötas, utbyta erfarenheter och dela värderingar gör världen bättre, något som resor och flyg möjliggör, säger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer.

Genom avtalet med Sveriges Paralympiska Kommitté blir SAS nu Olympisk och Paralympisk partner i Sverige, Norge och Danmark.

–  Vi ser att samarbetet mellan SAS och de skandinaviska Paralympiska Kommitterna bryter ny mark, sätter exempel för framtiden. Som ” Proud Carrier of Scandinavian Paralympic Athletes” skapar SAS ett tydligt fokus på Sveriges paralympiska trupps prestationer och Paralympiska spelen.  Samarbetet med SAS ger inte minst truppen möjligheten att få den bästa möjliga reseupplevelsen till Tokyo, säger Johan Strid, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté.

SAS ingår sedan tidigare i ett unikt landsöverskridande partnerskap med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna (DIF, NIF och SOK)* och är huvudpartner för de skandinaviska olympiska kommittéerna inför och under sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news