Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS CO2-kompenserer alle EuroBonus-medlemmernes flybilletter

January 31, 2019 09:00

Fra 1. februar CO2- kompenserer SAS alle flybilletter for EuroBonus-kunder, når de køber en flybillet. 

Kompensationen indgår i SAS ambitiøse program, der skal mindske de klimapåvirkende udslip, og som omfatter energibesparende fly og øget brug af biobrændstoffer. EuroBonus er Skandinaviens mest omfattende loyalitetsprogram inden for rejser og oplevelser med 5,6 millioner medlemmer.

Når SAS nu inkluderer CO2-kompensation for medlemmerne i EuroBonus-programmet betyder det, at der kompenseres for ca. 40 procent af SAS passagerrelaterede CO2-udslip. SAS har tidligere kompenseret for ungdomsbilletter og egne forretningsrejser.

– Vores mest loyale kunder og hyppige rejsende deler vores ønske om mere bærdygtige flyvninger. Vores kunder, som rejser til, fra og rundt i Skandinavien, skal vide, at SAS hver eneste dag bestræber sig på at mindske vores klimapåvirkning, siger Rickard Gustafson, koncernchef, SAS.

SAS bidrag til at kompensere for udslip bygger på statistik og gennemføres af The Natural Capital Partners, en velkendt aktør inden for CO2-kompensation, som formidler mekanismer, der reducerer forskellige projekters udslip.

– CO2-kompensationen er ét blandt flere initiativer i forbindelse med SAS’ arbejde med miljø og bæredygtighed, og det gøres, efter vi har gjort alt, hvad vi kan med den aktuelle teknik for at mindske vores klimapåvirkning, siger Lars Andersen Resare, bæredygtighedschef hos SAS.

I årets løb vil SAS forenkle endnu mere, så kunderne kan reducere egen klimapåvirkning ved at tilbyde mulighed for at opgradere flyrejsens brændstofsforbrug til biobrændstof via SAS salgskanaler på nettet.

Målsætningen for SAS er at mindske CO2-udslip med 25 procent frem til år 2030, hvor SAS har til hensigt at bruge biobrændstof i en mængde, som svarer til hele SAS’ forbrug i indenrigstrafikken i Skandinavien.

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling 4532323135

Latest news