Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS indsætter første A321LR

November 15, 2019 08:00

Det første af tre nye Airbus A321LR vil blive indsat i SAS’ rutenetværk i september 2020. Flytypen, der reducerer CO-udledningen med op til 18% sammenlignet med tidligere generationer af fly, matcher behovet for at kunne tilbyde langrutedestinationer med mindre fly, og det er en del af et større initiativ, der styrker SAS’ tilbud til USA. 

Airbus A321LR, der er specialkonfigureret til at flyve længere distancer end et standard kortrutefly af samme størrelse, er en vigtig, strategisk fornyelse af SAS’ flåde.

“Dette er en helt ny flytype for både SAS og luftfartsbranchen, og det egner sig utroligt godt til det skandinaviske marked og vores rejsemønstre. Vi vil kunne tilbyde flere interkontinentale ruter, færre mellemlandinger og kortere rejsetider til og fra Skandinavien,” siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS.

Flyet har plads til 157 passagerer fordelt på tre rejseklasser, der følger produktet på resten af SAS’ langruteflåde. Ligesom flytypen A320neo, som SAS allerede har introduceret i flåden, reducerer A321LR CO2-udledningen med op til 18% sammenlignet med tidligere generationer af fly.

“Nedbringelse af vores CO2-udledning er en afgørende prioritering for SAS, og den igangværende flådefornyelse er en massiv investering, som skal sikre en mere bæredygtig måde at rejse på,” siger Simon Pauck Hansen.

Frem til 2023 vil SAS modtage nye Airbus A320neo (80), Airbus A350 (8), Airbus A321LR (3) og Airbus A330 Enhanced (5).

Styrket tilbud til USA
Det første af tre nye A321LR vil blive indsat 18. september 2020 på flyvninger mellem København og Boston, og billetsalget starter den 20. november 2019. I dag flyves ruten i sommerperioden med en Airbus A330, og ruten forlænges nu over vinterperioden med seks ugentlige afgange på den nye flytype. Det betyder, at ruten bliver en helårsdestination, som kunder også har efterspurgt.

Samtidig styrker SAS tilbuddet til New York og Miami. Aftenafgangen mellem København og New York, SK901/902, tilbydes næste år fra marts til oktober, og der indsættes en afgang tirsdag. Mellem Skandinavien og Miami vil SAS nu tilbyde daglige afgange fra 18. september 2020 i form af tre ugentlige fra København samt to ugentlige afgange fra både Stockholm og Oslo.

For nylig annoncerede SAS også en ny rute fra København til Los Angeles, der åbner 13. januar 2020, og kapaciteten på flere amerikanske destinationer udvides yderligere, når den nye Airbus A350, der har plads til 300 passagerer, indsættes på eksisterende ruter fra København til Chicago, New York og San Francisco fra januar 2020.

 

//

SAS Airbus A321LR

  • Tre serviceklasser: 22 SAS Business, 12 SAS Plus, 123 SAS Go. Totalt 157 sæder.
  • Sædekonfiguration: SAS Business: skiftevis 2 plus 2 og 1 plus 1, SAS Plus: 2 plus 2, SAS Go: 3 plus 3
  • Kabinerne i SAS Business og SAS Plus bliver tydeligt separeret fra resten af flyet, og sæderne i SAS Business er ”full flat”. Derudover har alle sæder IFE-skærme. Sæderne i SAS Business og SAS Plus har både normale strømstik samt USB-stik, mens sæderne i SAS Go har strømforsyning gennem USB-stik.
  • Toiletter: 1 i forenden til SAS Business og 3 til SAS Plus/Go i bagerste del af kabinen.
  • Andre features: højhastigheds Wi-Fi, mindsket støj i kabinen og avanceret mood light.
  • SAS har bestilt tre A321LR-fly og planlægger, at alle tre er i drift i forbindelse med sommerprogrammet 2021.
  • Hvilke ruter, A321LR skal flyve udover København – Boston, vil løbende blive annonceret i 2020. Flyet har tilstrækkelig rækkevidde til at nå destinationer i det nordøstlige USA, Canada, Mellemøsten og Indien.

//

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling på +45 32 32 31 35. 

Latest news