Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS og Airbus indgår samarbejde om hybrid- og elfly

May 22, 2019 12:30

SAS og Airbus har underskrevet en fælles aftale om at forske i hybrid- og elfly. Det er et unikt samarbejde, der skal kortlægge de nødvendige forhold for at udvikle den næste generation af bæredygtige fly. 

SAS og Airbus har indgået en officiel samarbejdsaftale om den næste generation af bæredygtige fly. Projektets formål er at få kortlagt muligheden for at introducere større hybrid- og elfly til kommerciel brug. 

Samarbejdet indebærer et fælles forskningsprojekt, hvor SAS og Airbus sammen vil opbygge viden og se på udfordringerne og mulighederne i forhold til drift og infrastruktur ved hybrid- og elfly til kommercielt brug.  

“Vi er stolte af vores ambitiøse arbejde og mål for mere bæredygtig luftfart. Det er derfor glædeligt, at Airbus har valgt SAS som partner i dette fremtidige og vigtige projekt, “siger Rickard Gustafson, CEO i SAS. 

SAS har i årtier arbejdet for at reducere udledning af emissioner og arbejder dedikeret for en mere bæredygtig flyrejse. SAS har ambitiøse mål for at nedbringe CO2-udledningen med 25 procent i 2030. Det vil blandt andet ske ved at forny flyflåden med mere brændstofeffektive fly og brug af biobrændstof. Derudover er SAS en del af flere forskningsprojekter og CO2-kompenserer alle sine Eurobonus-medlemmers flyrejse. Udvikling af hybrid- og elfly vil være det næste store skridt inden for fremtidens teknologi i branchen. 

“Vi er glade for at indlede dette partnerskab med SAS. Vi udnytter vores respektive ekspertise til at udforske potentialet og mulighederne for at introducere hybrid- og elfly i luftfart, ” siger Grazia Vittadini, Airbus Chief Technology Officer. 

Projektet mellem SAS og Airbus indebærer, at hybrid- og elfly i kommercielt trafik kan blive en realitet om 10-15 år. 

//

Vedhæftet findes et billede, som frit kan benyttes ved at kreditere “Airbus / SAS”

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling 4532323135

Latest news