Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS præsenterer det bedste fra Skandinavien i Texas

February 8, 2019 12:00

Kronprinsessen, Margrethe Vestager, stjernekokken Kamilla Seidler, Roskilde Festival, ABBA og meget mere er på programmet, når SAS fremviser Skandinaviens mest innovative aktører gennem ’House of Scandinavia’ på festivalen South by Southwest (SXSW) 2019. Den afholdes i Austin, Texas, og SAS flyver direkte fra Skandinavien til byen med CO2-kompenserede billetter.

SAS præsenterer unikke idéer og det bedste af skandinavisk kultur på den amerikanske musik-, film- og tech-festival South by Southwest 2019 (SXSW), verdens største forsamling af kreative folk.

House of Scandinavia, en global pop-up lounge som SAS står bag, bliver igen i år rammen for inspirerende debatter og aktiviteter, der alle tager udgangspunkt i unikke skandinaviske og bæredygtige måder at udvikle og forbedre samfundet på.

Højdepunkter fra programmet:

  • H.K.H. Kronprinsessen af Danmark står i spidsen for en dansk kulturindsats, der fokuserer på nordiske værdier og kompetencer inden for innovation, mad og kultur. 
  • Debat om demokrati og korruption med Margrethe Vestager, den danske EU-kommissær for konkurrence, og bæredygtige byrum, der arrangeres af Roskilde Festival. 
  • En pop-up VIP-gourmetrestaurant som byder på skandinaviske teknikker og smagsvarianter kombineret med retter fra Texas, kreeret af den svenske kok Paul Svensson fra Fotografiska Museet, en pionér inden for bæredygtig “haute cuisine”. Sammen med Kamilla Seidler fra Danmark, kaldt Latinamerikas bedste kok, og den norsk-islandske kok Atli Màr Yngvason, kendt fra restaurant Katla og Pjoltergeist i Oslo, forvandler de lokalt madaffald fra SXSW og Austin til en fornem 9-retters middag. 
  • Nyheder fra den svenske musikvirksomhed Auddly, som repræsenteres af Björn Ulvaeas, der er en del af den verdensberømte popgruppe ABBA og én af de mest solgte artister nogensinde. 
  • Hør hvordan ledende tech-virksomheder og Stockholms borgmester, Anna König Jerlmyr, er gået sammen om at erklære Stockholm for ’A Woman’s Place’ for at skabe en by, der er fri for diskrimination af kvinder.
  • SAS Labs, der arbejder med at forandre, udvikle og pionere måden, vi rejser på, vil præsentere nye initiativer. Desuden vil Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS, deltage i udvalgte aktiviteter.
  • Den svenske kunstner og sanger Paul Rey giver en live koncert og lancerer sin nye single “GOOD FOR YOU.” om bord på SAS’ ekstraordinære direkte flyvning mellem København og Austin / SXSW.

House of Scandinavia er åben fra den 8. – 13. marts, fra kl. 08.00-24.00.

Se hele programmet og listen over partnere på House of Scandinavia her.

SAS flyver direkte til Austin
Rejsende kan flyve med SAS fra Skandinavien til Austin, Texas på en direkte flyvning, og de kan udforske det nyeste inden for digitalisering af rejsemåden ved et særlig event i Københavns Lufthavn inden afrejse.

For at sætte fokus på en mere bæredygtig måde at rejse på CO2-kompenserer SAS alle billetterne på de to unikke flyvninger mellem Skandinavien og Austin, Texas under SXSW.

Tidsplan for SAS’ direkte fly til SXSW:

6. marts 2019
SK 6951 / Afgang København 11:45 ankomst Austin 15:25

12. marts 2019
SK 6952 / Afgang Austin 20:15 ankomst Stockholm 12.35 +1

Billetter kan bookes her.

SAS udregner flyvningernes CO2-udslip og investerer efterfølgende i vedvarende energiprojekter, som en ekstern partner leverer. SAS CO2-kompenserer altid alle ungdomsbilletter, personalebilletter og billetter til alle EuroBonus-medlemmer.

SAS har to ambitiøse, men håndgribelige, mål for 2030: at reducere det totale CO2-udslip med mindst 25% – et mål der overgår de målsætninger, IATA har fastsat – og at benytte biobrændstof svarerende til det samlede forbrug på indenrigsflyvninger.

 

//

Mediesupport
SAS tilbyder et presserum som en del af House of Scandinavia, hvor journalister gratis kan arbejde fra.

SAS’ pressetjeneste hjælper gerne med at koordinere, bekræfte og planlægge anmodninger om interview med talere, deltagere og interessante gæster på House of Scandinavia. SAS deler og stiller desuden billeder og videoer til rådighed fra events på House of Scandinavia.

on Sustainable Urban Spaces.

For yderligere information kontakt venligst SAS’ presseafdeling +45 32 32 31 35

Latest news