Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS söker ungdomslag till utbytesprogram i ny OS-kampanj

August 26, 2019 08:00

I dag startar SAS kampanj Future Olympians (Framtidens olympier) i Danmark, Norge och Sverige. Kampanjen går ut på att hitta tre skandinaviska ungdomslag till ett utbytesprogram där de får åka till Japan för att träffa lokala idrottsutövare i basket, friidrott och karate inför sommar-OS i Tokyo 2020.

Kampanjen är ett led i SAS samarbete med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna DIF, NIF och SOK.*

– Att mötas, utbyta erfarenheter och dela värderingar gör världen bättre, något som resor och flyg möjliggör. Synen på vänskap över gränserna som en positiv kraft, är något som SAS delar med de olympiska värderingarna. Kampanjen visar tydligt på de värden som uppstår när vi möts i olika sammanhang, inte minst genom en gemensam sport. Utbytet mellan de skandinaviska och japanska ungdomarna symboliserar detta på ett utmärkt sätt, säger Annelie Nässén, EVP Global Sales & Marketing, SAS.

De tre skandinaviska lagen, som väljs ut för att delta i utbytet, kommer att få besked under oktober. Valet görs av en jury bland de lag som anmält sig på kampanjsidan före den 1 oktober 2019 (Sas.se/futureolympians).

Kampanjen består av filmer som sänds i TV, på sociala medier och landningssidan på webben. Lanseringen av kampanjen Future Olympians är den första av flera planerade aktiviteter inför sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Beijing 2022.

SAS ingår ett unikt landsöverskridande partnerskap med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna och är huvudpartner för de skandinaviska olympiska kommittéerna inför och under sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022. Med initiativet vill SAS stödja OS-trupperna i Danmark, Norge och Sverige på deras resa mot de olympiska spelen.

* DIF – Danmarks Idrætsforbund, NIF – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, och SOK – Sveriges olympiska kommitté

Kampanjsida på webben:
Flysas.com/futureolympians  
Sas.no/futureolympians  
Sas.se/futureolympians
Sas.dk/futureolympians  

Kampanjfakta
I samarbete med bland annat de olympiska kommittéerna har SAS valt ut friidrott, basket och karate som idrottsgrenar för kampanjen. Dessa är grenar som är utbredda över hela världen och bildar också ett bra tvärsnitt av de otaliga idrottsgrenarna som representeras i ett sommar-OS. Lagen från Norge, Sverige och Danmark tränar tillsammans med lokala japanska ungdom från de tre lagen som alla är från Tokyo. Dessa lag har valts ut genom det olympiska samarbetet och ser fram emot att få besök av de skandinaviska idrottarna.

Värdlagen i Japan
Nichidai Tsurugaoka karate, karate
Tokai Sugao track and field, friidrott
Tokai Sugao basketball, basket

Pressbilder
Lagfoton på Nichidai Tsurugaoka: Fotokred Nichidai Tsurugaoka High School
Kampanjfoton: Fotokred: SAS

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news