Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS vinder milliard-kontrakt i Norge

October 19, 2019 12:30

SAS vandt kontrakten som foretrukken flyselskab for Forsvaret i Norge, og aftalen har en totalværdi på cirka 1 milliard norske kroner. Forsvarskontrakten er en af de største aftaler, som flyselskaber konkurrerer om, og SAS var bedst i samtlige kriterier. Det skete i tæt konkurrence med Norwegian. 

Kontrakten med Forsvaret omfatter omkring 350.000 flyrejser om året og medfører samtidig, at SAS genoptager ruten til Bardufoss med tre daglige afgange.

”Vi glæder os over, at Forsvaret har valgt SAS som leverandør af flytjenester, og vi ser det som en ekstra anerkendelse, at vores selskab var bedst i alle tildelingskriterierne,” siger Torbjørn Wist, CFO i SAS.

Kontrakten, som løber over fire år, vil også bidrage til, at SAS’ flyruter fra Oslo til Bergen, Trondheim, Bodø og Evenes vil styrkes som følge af den voksende passagervolumen.

Aftalen træder i kraft 1. februar 2020, og fra næste efterår vil markedets mest brændstofeffektive og moderne kortrute fly, Airbus 320neo, introduceres i det norske rutenetværk.

Latest news