Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Ungdomslag från hela Skandinavien reser med SAS till OS-staden Tokyo

October 25, 2019 15:45

Det blir svenska basketklubben Malbas P04-lag från Malmö, danska karateklubben AKD Karate från Allerød och norska friidrottsklubben IL Tyrving från Bærum som får åka till Tokyo i november för att träna tillsammans med och utbyta erfarenheter med lokala japanska idrottsutövare inför sommar-OS 2020.

Som ett led i samarbete med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna DIF, NIF och SOK lanserade SAS i augusti kampanjen Future Olympians, med syftet att hitta tre skandinaviska ungdomslag inom basket, friidrott och karate till ett utbytesprogram, för att träffa lokala idrottsutövare i Tokyo.

Idag blev det klart att det är det svenska laget Malbas från Malmö som får representera basketsporten, den danska klubben AKD Karate från Allerød som får representera karatesporten och det norska laget IL Tyrving från Bærum som får representera friidrott.

– Vi har fått ett otroligt fint gensvar från ungdomslag i hela Skandinavien, som alla visat ett enormt engagemang. Nu ser vi fram emot att skicka de utvalda lagen och idrottarna till Tokyo för att få uppleva den olympiska staden tillsammans med lokala idrottare, säger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer, på SAS.

Lagen kommer att under en veckas tid i november träna tillsammans med japanska ungdomar i basket, friidrott och karate.

– Valet av lagen baserar sig på en helhetsbedömning. Idrottsliga prestationer och ambitionsnivå har varit centrala, tillsammans med motivationen att delta. Lagen visar stor idrottsglädje och har gett oss inblick i god social gemenskap. Det här är ungdomar som vi både hejar på och vill lära känna bättre, säger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer.

De japanska lagen som agerar värdar för sina svenska, norska och danska kollegor är framgångsrika inom basket, friidrott och karate och är alla från Tokyo. Lagen har valts ut inom ramen för det olympiska samarbetet mellan SAS och de skandinaviska olympiska kommittéerna.

Projektet ingår i SAS landsöverskridande partnerskap med de tre skandinaviska olympiska kommittéerna och innebär bland annat att SAS är huvudpartner för de skandinaviska olympiska kommittéerna inför och under sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Bilder: Fotokreditering SAS

Ansökningsvideo Malbas04: https://drive.google.com/file/d/14SliDB2_lfm6HKxQO0yiO6QpHwpkrKc2/view?usp=sharing

Ansökningsvideo IL Tyrving:

https://drive.google.com/file/d/1vUrC1DGjp0MC8HwSGEUuPC-GdQFaylY5/view?usp=sharing

Ansökningsvideo AKD Karate:

https://drive.google.com/file/d/1rRpBiA4Nquxcaw_zvG3rKVm3MmnLClXX/view?usp=sharing

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news