Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Ytterligare inställda flyg på grund av den pågående pilotstrejken

April 30, 2019 12:04

Vi beklagar djupt att våra kunder drabbas av den pågående pilotstrejken, som leder till förseningar och inställda flyg. På grund av den pågående konflikten ställs nu ytterligare avgångar in under onsdagen.

Totalt beräknas det drabba ca 47 000 passagerare när 504 avgångar ställs in i hela Skandinavien onsdag den 1 maj. Se tabell nedan för information om samtliga inställda avgångar. Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra resenärer som drabbas av den pågående pilotstrejken. SAS strävar efter att nå en lösning så snart som möjligt för att minimera att fler kunder påverkas. Förhandlingarna mellan SAS och pilotföreningarna har ännu inte återupptagits.   

– Jag är djupt bekymrad över att pilotföreningarnas strejk inte är löst utan fortsätter att drabba våra kunder. Konsekvenserna är allvarliga för alla resenärer, för samhället och även för alla våra medarbetare som arbetar dygnet runt för att hjälpa kunderna. De krav som ställts av pilotföreningarna skulle innebära en kostnadsexplosion för SAS som på allvar hotar den långsiktiga konkurrenskraften och därmed alla medarbetares jobb. Vi har från SAS sida tydligt uttryckt att vi är beredda att fortsätta förhandla och göra kompromisser. Pilotföreningarna har ännu inte signalerat att de är beredda att släppa sina ultimata krav och komma tillbaka förhandlingsbordet. Därför står vi kvar i detta låsta läge, säger SAS vd, Rickard Gustafson. 

Flygningar som utförs av SAS samarbetspartners omfattas inte av strejken. Fri om- och avbokning av biljetter gäller till och med den 5 maj för de passagerare som känner en oro för att deras reseplanering påverkas av den pågående strejken.

Detaljerad information om av -och ombokningsregler och rättigheter finns på SAS hemsida https://www.sas.se/trafikinformation/storningar/

Date Canceled departures No. of passengers
Friday April 26 673 72 300
Saturday April 27 329 33 912
Sunday April 28 587 63 360
Monday April 29 667 60 813
Tuesday April 30 546 48 949
Wednesday May 1 504 47 583

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

Latest news