Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Angående medierapporteringen i TV4 om medarbetare gripen med narkotika på arbetsplatsen

January 15, 2020 21:49

UPPDATERAD 16/1

Uppdatering: TV4 gör en rättelse med anledning av gårdagens nyhetsrapportering  i kvällens (16/1) 19 och 22-sändningar:

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/12520035?utm_source=permalink&utm_medium=sharing&utm_campaign=tv4play_sharing (ca 9 min 20 sek in i inlägget).

SAS kommenterar inte enskilda personalärenden eller pågående polisutredningar, men har bekräftat att en medarbetare blivit entledigad omedelbart och avslutat sin anställning på grund av lagbrott. I SAS är säkerhet högsta prioritet och bolaget har en strikt nolltolerans mot drog- och alkoholpåverkan i samband med tjänst. Medarbetaren har haft en administrativ tjänst i företaget, utan personal- eller ledningsansvar och har inte haft flygoperativa uppgifter.

I SAS är säkerhet högsta prioritet och bolaget har en strikt nolltolerans mot drog- och alkoholpåverkan i samband med tjänst. För all personal som arbetar med flygsäkerheten gäller att man ska ha noll i promille senast 8 timmar innan tjänstgöring. Slumpmässiga promilletest utförs av polismyndigheten, enligt de regler som fastställs av Transportstyrelsen.

Alla nyrekryteringar med arbetsuppgifter kopplade till flygsäkerhet blir alkohol- och drogtestade vid anställning.

Vid tidpunkten för lagbrottet hade medarbetaren inte passerkort till Arlanda, men personen har tidigare haft tillstånd att röra sig på de kommersiella ytorna på flygplatsen.

Latest news