Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS HAR TECKNAT NY REVOLVERANDE KREDITFACILITET OM 3,3 MILJARDER SEK

May 5, 2020 08:00
Regulatory information

SAS AB (publ) (”SAS”) har tecknat ny revolverande kreditfacilitet på 3,3 miljarder SEK med en löptid på tre år, garanterad med upp till 90% av den svenska och danska staten.

Sedan de skandinaviska regeringarna meddelade om kreditgarantier till flygföretag har SAS arbetat med fyra nordiska banker samt myndigheter i respektive land för att förtydliga kriterierna och villkoren för garantierna. Det garanterade lånepaketet, som har godkänts av Europeiska kommissionen och beslutades i samband med covid-19-krisen, är avsett att stödja flygbolags likviditet under perioden fram till dess att verksamhet kan återupptas.

-Vi är glada över att vi har kunnat ingå ett avtal om kreditfacilitet med stöd av den danska och svenska regeringen. Avtalet ökar vår finansiella flexibilitet, vilket är avgörande i en tid då merparten av vår flygplansflotta står på marken. Med denna facilitet på plats fortsätter vi vårt fokuserade arbete med att minska våra kostnader. Parallellt söker vi ytterligare stöd från de skandinaviska staterna för att kunna säkerställa att SAS fortsätter vara en ledande och bärande del av skandinavisk infrastruktur. Som en del av detta fortsätter vi vår dialog med den norska regeringen för att ta del av lån med statlig garanti uppgående till 1,7 miljarder norska kronor, säger Torbjørn Wist, CFO SAS.

Kreditfaciliteten koordinerades av SEB. Danske Bank, Nordea, SEB och Swedbank var arrangörer (Mandated Lead Arrangers).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michel Fischier, VP Investor Relations, +46 70 997 0673

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, har 30 miljoner resenärer per år, som flyger till, från och inom Skandinavien. Vi kopplar ihop våra tre knutpunkter – Köpenhamn, Oslo och Stockholm – med över 125 resmål i Europa, USA och Asien. Våra skandinaviska värderingar inspirerar oss i vårt hållbarhetsarbete och SAS ska till år 2030 minska de totala koldioxidutsläppen med 25 % och flyga med biobränsle motsvarande den totala förbrukningen av SAS hela inrikestrafik. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds nästan 19 000 dagliga flyg till mer än 1 300 destinationer runt om i världen.

För ytterligare information besök https://www.sasgroup.net

Downloads

Latest news