Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS belønner rejsende, der tilføjer biobrændstof

December 14, 2021 11:44

Siden 2019, har det været muligt for rejsende med SAS, at tilkøbe biobrændstof. At øge anvendelsen af bæredygtige flybrændstoffer, såsom biobrændstof, er et vigtigt skridt på vejen mod at mindske de klimapåvirkende CO\2\-emissioner, der opstår når man flyver. SAS vil nu belønne EuroBonus-medlemmer med ekstra bonuspoint, når de tilføjer biobrændstof.

Bæredygtige flybrændstoffer, såsom biobrændstof, mindsker CO2-emissionerne i livscyklussen med op til 80 procent. Alle SAS-rejsende kan allerede i dag tilkøbe biobrændstof når de booker en rejse. Det gøres ved at tilføje 20-minuttersblokke af biobrændstof.

Fra og med 14. december belønner SAS selskabets EuroBonus-medlemmer med 500 EuroBonus Ekstrapoint for hver tilkøbt blok á 20 minutter.

"Ved at gøre det mere fordelagtigt at købe biobrændstof i forbindelse med booking af en rejse, ønsker SAS at øge anvendelsen af denne nonprofit-service. Bæredygtige flybrændstoffer er en bro til emissionsfri luftfart, og SAS arbejder for at fremme en kommerciel produktion og forsyning af biobrændstof, i større skala", siger Karl Sandlund, Chief Commercial Officer.

SAS sigter mod at blive global leder inden for bæredygtig luftfart og arbejder aktivt med at reducere emissioner. Dette opnås eksempelvis ved moderne og brændstofeffektive fly, samt ved at anvende mere bæredygtige flybrændstoffer. Sammenlignet med fossile brændstoffer mindsker bæredygtige flybrændstoffer (f.eks. biobrændstof) de klimapåvirkende CO2-emissioner i livscyklussen markant.

Derudover fortsætter SAS med gratis at CO2-kompensere alle EuroBonus-medlemmers flyvninger med SAS.

Biobrændstof

  • Rejsende kan, i forbindelse med booking, købe 20-minuttersblokke med biobrændstof.
  • Pris per blok​: 10 USD/10 EUR/100 SEK/100 NOK/70 DKK.
  • Biobrændstof er en type SAF (bæredygtigt flybrændstof).
  • SAS tjener ikke penge på købet. Det tilkøbte biobrændstof fungerer som en tilføjelse til den mængde biobrændstof, som SAS allerede har forpligtet sig til at købe.
  • Den mængde brændstof en rejsende køber, vil ikke nødvendigvis blive brugt på det faktiske fly, som den rejsende har købt billet til, men den vil blive brugt på at erstatte fossilt brændstof med den tilsvarende mængde i SAS’ drift, så snart som muligt og senest inden for 12 måneder.
SAS EuroBonus
EuroBonus er et af Skandinaviens førende medlemsprogrammer med over 6 millioner medlemmer

Downloads

Images

SAS_EB.jpg

Latest news