Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS og Apollo forlenger samarbeidet i rekordstor avtale

January 28, 2021 08:00

SAS og Apollo utvider samarbeidet sitt om charterfly i en avtale som dekker tre sommer- og tre vintersesonger frem til 2024, med mulighet for ytterligere to års forlengelse til 2026. Samarbeidet med Apollo er SAS’ største avtale med en charteroperatør, og kontraktsverdien beløper seg til cirka 3,4 milliarder SEK de første tre årene.

Avtalen innebærer at SAS forblir hovedpartner for Apollos charterflyvninger fra Skandinavia i avtaleperioden. SAS kommer til å fly Apollos kunder fra 24 steder i Sverige, Danmark og Norge til 51 destinasjoner rundt om i Europa. Apollo forblir samtidig SAS’ største partner på chartersiden.

– Vi er utrolig stolte over det langvarige samarbeidet vårt og glade over den nye avtalen med Apollo. Chartersamarbeidet er en viktig del i strategien vår for å sesongtilpasse kapasiteten, og den nye avtalen med Apollo er en bekreftelse på at SAS er en verdsatt samarbeidspartner. I takt med økende vaksinering ser vi fram til at vi igjen kan reise mer fritt, sier Markus Ek, global salgssjef i SAS.

Store deler av charterproduksjonen skal flys med helt nye Airbus A320-fly, med SAS’ nye design både inne i kabinene og utvendig. SAS har i løpet av de siste årene fornyet flåten sin og byttet ut eldre fly i nyere modeller med mer drivstoffeffektive motorer. Slik har utslippene av karbondioksid blitt redusert.

– I Apollo ser vi lyst på fremtiden, og vi er overbevist om at reisenæringen snart kommer i gang igjen. Derfor føles det veldig positivt at vi nå har inngått en avtale med SAS som sikrer samarbeidet vårt flere år fremover i tid. SAS’ fokus på bærekraftig reising, leveringssikkerhet og mange helgeavganger gjør at vi i Apollo trygt kan fokusere på det vi gjør best: å skape svært gode ferieopplevelser for kundene våre, sier nordisk administrerende direktør Leif Vase Larsen, DER Touristik Nordic AB.

SAS’ innsats for bærekraft
SAS arbeider hardt for å omstille seg til mer bærekraftig reisevirksomhet. I tillegg til å modernisere flåten tilstreber SAS å erstatte tradisjonelt flydrivstoff med mer bærekraftige alternativer for å redusere karbondioksidutslippene ytterligere. SAS har som målsetning å redusere utslippene med 25 prosent frem til 2025, sammenlignet med nivået i 2005.

Trygge reiser med SAS
Fly er en trygg måte å reise på, og det siste året har SAS innført en rekke tiltak og rutiner for på ulike måter å sikre trygge reiser under den pågående pandemien. Les mer om initiativene våre på SAS Safe Travel.

Downloads

Images

2021JAN27 - Apollo and SAS - Everyone - Foto by SAS Group - DSC_2976.jpegBi3706_rgb_SAS_Neo_Bild_1_2019.jpg

Latest news