Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

DSV indgår samarbejde med SAS

February 21, 2023 08:00

DSV har, som den første virksomhed i Danmark, underskrevet en aftale om deltagelse i SAS’ Corporate Sustainability Program. Dette partnerskab betyder, at DSV vil købe bæredygtigt flybrændstof (SAF) i en volumen tilsvarende alle sine forretningsrejser med SAS i 2023

Den vigtigste faktor i forhold til at eliminere CO2-udslip fra luftfarten, er et skifte fra fossile til bæredygtige flybrændstoffer, også kaldet SAF. SAS accelererer nu sine partnerskaber med sine erhvervskunder for at øge anvendelsen af SAF. Aftalen med DSV markerer starten på SAS’ Corporate Sustainability Program, et initiativ skabt for at imødekomme efterspørgslen efter nemt at købe bæredygtigt flybrændstof, og derved reducere klimapåvirkende emissioner, fra flyrejser og fragt.

"DSV er stolte af at erstatte alt fossilt jetbrændstof med SAF på alle vores forretningsrejser i 2023. Som en af verdens største speditører tager vi ansvar for at arbejde for at reducere vores indirekte emissioner. Siden pandemien har vi været i stand til at reducere vores mængde af forretningsrejser med fly, men da vi er en global virksomhed med kunder og forretningspartnere over hele verden, kan vi ikke fjerne dem fuldstændigt. Med dette initiativ søger vi at sænke påvirkningen af ​​vores forretningsrejser med fly," siger Jens Bjørn Andersen, koncernchef, DSV

SAS er en af de drivende kræfter for bæredygtig flytransport og overgangen til CO2-neutralitet i luftfarten. Som en del af det arbejde er SAS i dialog med interessenter i branchen for at nå sine mål. Partnerskabet mellem DSV og SAS er med til at vise vejen, og hensigten er at inspirere andre virksomheder til også at deltage.

"Det er SAS’ mål at gøre luftfarten uafhængig af fossile brændstoffer – og fremskridt med denne ambitiøse plan kan kun opnås gennem samarbejde. Ved at involvere vores kunder og samarbejde med dem vil vi reducere CO2-emissioner og muliggøre produktion af bæredygtigt flybrændstof i større skala. Vi håber, at partnerskabet mellem DSV og SAS vil inspirere andre virksomheder til at deltage i vores Corporate Sustainability Program og derved være med på rejsen mod transformation af luftfarten i generationer fremover,” siger Anko van der Werff, President & CEO, SAS.

Faktaboks

Flyv fossilfrit med SAS

Hensigten med SAS’ Corporate Sustainability Program er at bygge bro til bæredygtige flyrejser, for at sikre fremtidens luftfart, sammen med partnere. SAS inviterer alle sine erhvervskunder til at deltage, ved at tilbyde et abonnement til en fast pris, eller en reduktion i CO2-udledningerne.

SAS tjener ikke noget på købet. Det beløb, som kunden betaler, svarer til SAF-pristillægget. Programmet er revideret eksternt for at sikre fuld transparens.

Sammenlignet med fossile brændstoffer reducerer bæredygtige flybrændstoffer de klimapåvirkende CO2-emissioner dramatisk under sin livscyklus.

Downloads

Images

aircraft-engine-sustainable-aviation-fuel-biofuel-sas.jpg

Latest news