Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS GÖR DET ENKLARE ATT VÄLJA BIOBRÄNSLE

April 3, 2023 08:00

Den 3 april lanserar SAS två biljettyper som inkluderar biobränsle. Biljetterna kommer att finnas tillgängliga för alla SAS inrikes-, skandinaviska och europeiska flygningar.

SAS målsättning är att använda fossilfritt flygbränsle motsvarande alla inrikesflygningar till 2030, en resa vi gör tillsammans med våra passagerare. Nu gör vi det ännu enklare för våra resenärer att vara delaktiga i resan mot ett mer hållbart flyg genom att lansera biljetter som inkluderar den maximala mängden biobränsle.

Resenärer som köper Go Smart eller Plus Pro-biljetter kommer att kunna köpa biljetterna med cirka 50 procent* biobränsle inkluderat för att minska CO-utsläppen från SAS flygningar.

- Vår resa mot ett mer hållbart flyg fortsätter och genom att öka användningen av biobränsle närmar vi oss målet att kunna flyga med nollutsläpp. Vi vet att det är viktigt för våra kunder, såväl fritids- som företagskunder, att aktivt kunna bidra till detta och med SAS Bio kommer vi att möta den efterfrågan, säger Ann-Sofie Hörlin, Head of Sustainability på SAS.

*Fakta om SAS Bio: 

Go Smart Bio och Plus Pro Bio inkluderar kostnaden för cirka 50 procent biobränsle, vilket beräknas på en genomsnittlig resa, motsvarande cirka 60 minuter på svenska eller norska inrikeslinjer, 60 minuter på resor inom Skandinavien, 35 minuter på danska inrikeslinjer eller 1,5 timmar på flygningar inom Europa.

Mängden biobränsle som köps kommer att användas för att ersätta motsvarande mängd fossilt bränsle i SAS verksamhet.

SAS garanterar att köpet av biobränsle kommer att ske inom 12 månader.   

SAS gör ingen vinst på köpet.

Fakta om biobränsle:

Biobränsle är ett hållbart flygbränsle (SAF) som släpper ut cirka 80 procent mindre klimatpåverkande CO jämfört med fossila bränslen under sin livscykel. Enligt bestämmelserna för kommersiellt flyg måste biobränsle för närvarande blandas med konventionellt jetbränsle med max 50 procents inblandning av SAF.

Sedan 2019 erbjuder SAS möjligheten att köpa till biobränsle på alla SK-flygningar.

Downloads

Images

aircraft-engine-sustainable-aviation-fuel-biofuel-sas.jpgservice-on-board-father-and-daughter-sas .jpg

Latest news