Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS FIRAR PRIDE I OSLO, STOCKHOLM OCH KÖPENHAMN

June 3, 2024 11:00

SAS är stolta över att bli partners till både Oslo och Stockholm Pride. SAS sponsrar Pride för att stötta det viktiga arbete de gör och för att ytterligare satsa på bolagets engagemang för jämlikhet. Utöver partnerskapet i Oslo och Stockholm kommer SAS även anordna aktiviteter för kunder och medarbetare under Pride-veckan i Köpenhamn. För att belysa mångfald och stödja öppenhet, tolerans och inkludering lanserar SAS även konceptet ”You Be You”.

SAS tror på en värld där varje individ respekteras och värderas för den de är. Genom samarbetet med Pride vill SAS stödja det betydelsefulla arbete som Pride utför. Mångfald och inkludering är centrala delar av SAS hållbarhetsarbete, och målet är att skapa en inkluderande arbetsplats där alla medarbetare känner sig trygga och uppskattade.

”Samarbetet med Pride är viktigt och faller sig naturligt för oss eftersom vi tycker att alla ska ha samma rättigheter och behandlas lika oavsett vem man är eller vem man älskar. Många av våra kollegor har efterfrågat ett engagemang i Pride och jag är glad att nu kunna berätta om vårt partnerskap”, säger Pernille Vang Ormholt, Executive Vice President Chief People Officer på SAS.  

För att uppmärksamma Pride och de kommande Pride-veckorna lanserar SAS konceptet "You Be You" som lyfter fram personliga berättelser från medarbetarna. Detta koncept har skapats för att ge bolaget en plattform där öppenhet, tolerans och mångfald kan diskuteras året runt, inte bara under Pride-månaden och Pride-veckorna.

I december 2010 blev SAS historiskt genom att som första flygbolag viga ett samkönat par ombord på en flight mellan Stockholm och New York. Med kampanjen "Love is in the Air" lanserade SAS den första globala HBTQ-kampanjen i mainstreammedia. Året därpå introducerade SAS "SAS Gay Crew Guide”, en gayreseguide till Stockholm.

”SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med hubbar i tre av världens mest LGBTQ-vänliga länder. Vi flyger passagerare från alla länder och kulturer och välkomnar alla ombord, oavsett etnicitet, ålder, religion, nationalitet, sexuell läggning eller identitet. Pride har alltid varit en del av vårt DNA, och vi är stolta över att fortsätta fira människor och platser som välkomnar en LGBTQ-livsstil”, säger Anko van der Werff, SAS vd och koncernchef.

Oslo Pride äger rum mellan den 19 och 29 juni, Stockholm Pride mellan 29 juli och 3 augusti och Köpenhamn Pride mellan den 10 och 18 augusti. Som en del av partnerskapet kommer SAS att delta i de årliga paraderna i Oslo och Stockholm samt anordna olika aktiviteter under Köpenhamn Pride.

För mer information: Proud Partner of Pride 2024 | SAS (flysas.com)

Images

B0003821_v2.jpgB0003841_v2.jpegB0003594_v2.jpegB0003791_v2.jpg

Latest news