Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS SATSAR PÅ SKANDINAVISKA VINTERDESTINATIONER

May 16, 2024 11:00

Efterfrågan på flygresor till de nordliga delarna av Skandinavien har ökat och SAS utökar nu vinterns program med fem nya direktlinjer till Kiruna, Scandinavian Mountain Airport (SCR) Sälen-Trysil, Rovaniemi och Tromsö.

SAS flyger redan till Scandinavian Mountains Airport (SCR) från Köpenhamn och Aalborg under vintern och lägger nu till ytterligare två rutter från Århus i Danmark och från London Heathrow. Utöver detta tillkommer säsongsrutterna: Köpenhamn till Kiruna, Köpenhamn till Rovaniemi i Finland och London till Tromsö i Norge.

Anslutningarna till norra Skandinavien förbättras ytterligare i vinterprogrammet genom extra frekvenser till Luleå, Åre-Östersund, Tromsö och Longyearbyen/Svalbard och på befintliga rutter från Köpenhamn, Oslo och Stockholm.

Vi ser ett ökat intresse av resor till norra Skandinavien och vi är extra glada över att erbjuda nya direktlinjer från Köpenhamn till Kiruna och från Aarhus och London till Scandinavian Mountains Airport (SCR). Linjen mellan Köpenhamn och Kiruna är ett utmärkt tillskott till den redan befintliga reguljära trafiken mellan Arlanda och Kiruna. De nya rutterna kommer öka trafiken från hela Öresundsregionen men också förbättra anslutningen för passagerare från norra Sverige som vill ta sig vidare till Europa”, säger Erik Westman, Chief Revenue Officer på SAS.


För skandinaver som vill fly undan vinterkylan, lägger SAS till fler flyg till soliga platser som Teneriffa och Agadir. Under vintern kommer det finnas upp till sju direktflighter i veckan från Köpenhamn till Bangkok. SAS ökar också antalet flyg till USA med dagliga resor från Köpenhamn till Los Angeles och Boston, och två flyg per dag till New York (JFK och Newark), med förbättrade tidtabeller för att underlätta anslutningar på JFK. Dessutom börjar SAS flyga från Köpenhamn till Atlanta i juni månad och kommer flyga fem gånger i veckan även under vintern.


Precis som varje vinter kommer SAS även att lägga extra fokus på europeiska skidorter som Zürich, Genève, Salzburg, Innsbruck, Milano och München, särskilt under sportlovsveckorna.

Mer information om SAS resmål: https://www.sas.se/resmal/

Images

dog-sledding-northern-sweden-sas (1).jpg

Latest news