Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS UTÖKAR TRAFIKEN MELLAN SKELLEFTEÅ OCH STOCKHOLM

January 22, 2024 09:01
Regulatory information

Med anledning av den kraftiga tillväxten i Skellefteåregionen har SAS beslutat att utöka flygtrafiken mellan Skellefteå och Stockholm. Från och med den 8 april kommer det att finnas nya avgångar på veckans mest efterfrågade affärsresedagar, nämligen måndag morgon och torsdag eftermiddag.

Skellefteå Airport är en av de flygplatser i Norden som har den högsta passagerarökningen. Detta beror på den starka regionala tillväxten med många nya industrietableringar och därmed också en hög arbetspendling och inflyttning. En utökad flygtrafik spelar en avgörande roll för regionens fortsatta expansion och möjligheterna för företag och invånare att nå omvärlden.

Från och med den 8 april kommer SAS att utöka trafiken med en extra avgång från Arlanda på måndagsmorgnar klockan 07:00, vilket möjliggör en full arbetsdag i Skellefteå. Dessutom införs en ny avgång från Skellefteå klockan 17:10 på torsdagar. Båda dessa avgångar har varit efterfrågade av det lokala näringslivet. Avgångarna planeras att trafikeras med Airbus A320.

Latest news