Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS LANSERAR NYTT KOMMUNIKATIONSKONCEPT

September 19, 2022 15:31

“Journeys That Matter” är namnet på SAS nya kommunikationskoncept som lanseras genom en ny reklamkampanj idag. Kampanjen syftar till att belysa vikten av resandet och är SAS första varumärkeskampanj sedan 2020.

Det nya kommunikationskonceptet är baserat på en ny varumärkesplattform. Samtidigt som det lanseras presenteras även en uppdaterad identitet.

”We are Travelers” introducerades för åtta år sedan och konceptet har varit mycket framgångsrikt. En förändrad omvärld har gett nya resmönster vilket har medfört en breddad målgrupp, från att huvudsakligen omfatta affärsresenärer till att inkludera den allt större gruppen fritidsresenärer. Det nya kommunikationskonceptet talar till den nya utökade målgruppen.

”Resandet ger oss nya perspektiv, upplevelser och livslånga minnen. Anledningarna till att resa är lika många som passagerarna som går ombord på varje plan. Vi på SAS vet hur betydelsefull varje resa är för den enskilda kunden. Därför gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje del av kundresan ska bli så bra som möjligt. Flyget spelar en viktig roll för både individ och samhälle, det vill vi betona.”, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS.

Tillsammans med varumärkes- och designbyrån Bold har SAS gjort en översyn och en större uppdatering av den visuella identiteten. Den distinkta kärnan har behållits och nya varma och personliga element har adderats. I det nya bildmanéret får människor ett större utrymme.

SAS har arbetat med Åkestam Holst, Bold och The North Alliance sedan 2013.

“Det är en ynnest att få vara med på SAS fortsatta resa och än en gång revitalisera ett av Skandinaviens mest ikoniska varumärken. SAS är The North Alliance founding client där vi tillsammans under många år skapat exponentiella värden för varumärket och bolaget där konceptet och identiteten bevisligen spelat avgörande roller. Nu är det dags att göra samma sak igen även om förutsättningarna i marknaden och omvärlden är annorlunda”.  säger Jenny Kaiser, VD Åkestam Holst NoA.

”Vårt mål har varit att skapa en starkare känslomässig laddning mellan SAS och deras resenärer, och en identitet som med stark igenkänning signalerar kvalitet, omsorg och värme. Förutom visuella beståndsdelar som ett nytt specialritat typsnitt, färger, bilder och layoutsystem har vi även tagit fram nya koncept för motion och ljud. Vi är väldigt stolta över vårt snart tioåriga samarbete med SAS och att vi återigen fått förtroendet att förnya deras varumärke" säger Oskar Lübeck, grundare och Chief Creative Officer på Bold.

Här kan du se filmen.

Team

NoA Consulting
Dan Landin, Head of Strategy

Åkestam Holst / NoA
Joakim Khoury, Creative Director
Rickard Beskow, Copywriter
Michal Sitkiewicz, Art Director
Eva Wallmark, Art Director
Henrik Billinger, Copywriter
Folke Kühlhorn, Art Director
Jesper Månsson, Account Manager
Mattias Hjelm, Strateg
Frida Norén, Planner
Johan Lindström, Executive Producer
Jenny Kaiser, Client Director

Bold / NoA
Maja Wetterberg, Account Manager
Oskar Lübeck, Chief Creative Officer
Victor Nilsson, Design Lead
Carl-Johan Nordin, Design Lead
David O’Reilly, Senior Final Artist
Robin Wickbom Burewall, Motion designer
Mattias Hjelm, Brand strategist
Lotta Thiringer, Client Director

Content & Production: BKRY / NoA
Produktionsbolag: Bleck Film
Exekutiv Producent: Sofia Swahn
Regissör: Tobias Granström
Filmfotograf: Stellan Runge
Stillsbildsfotograf: Jörgen Brennicke

SAS
Karin Nyman, VP Brand & Communications
Camilla Runberg, Acting Head of Brand MarComm & PR
Ulla Sandén, Senior Communication Strategy Manager & Project Lead/Manager
Claudia Urriola, Brand Manager & Project Lead/Manager
Elisabeth Von Sydow, Editorial Manager & Editor in Chief
Adam Björklund, Head of Customer Acquisition
Miriam Stahlin, Media Manager
Amanda Wolf, Junior Marketing Manager
Kristine Mayer, Sr Manager Strategic product design

 

Downloads

Images

SAS - Journeys That Matter - Campaign Image - Mom and Daughter - With Tagline - _DSC3992.jpgSAS Brand Identity 2014.jpegSAS - Journeys That Matter - Karin Nyman_SAS and Jenny Kaiser_A°kestam Holst - High Res - DSC_7165.jpegSAS Brand Identity 2022.jpeg.jpgSAS - Journeys That Matter - Campaign Image - Markus - With Tagline - _DSC7021.jpgSAS - Journeys That Matter - Campaign Image - Markus - Without Tagline - _DSC7021.jpgSAS - Journeys That Matter - Campaign Image - Mom and Daughter - Without Tagline - _DSC3992.jpg

Latest news