Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS fremskynder omfattende forretningstransformasjonsplan

Som en del av SAS' forretningstransformasjonsplan SAS FORWARD, tar SAS grep for å sette selskapet i stand til å forbli en konkurransedyktig aktør i den globale flybransjen.

Den 5. juli 2022 iverksatte SAS en rettslig chapter 11 prosess i USA. Denne prosessen vil gi SAS juridiske verktøy til å styrke vår finansielle posisjon og akselerere vårt arbeid med nøkkelelementer av SAS FORWARD, samtidig som prosessen tillater oss å kunne fortsette driften av flyselskapet vårt.

Chapter 11-prosessen er en juridisk prosess som gjennomføres under tilsyn av det amerikanske føderale rettsapparatet som mange store internasjonale flyselskaper med base utenfor USA med suksess har benyttet gjennom årene for å redusere kostnadene sine og gjennomføre finansielle restruktureringer.

Informasjon om utsendelse angående frist for å sende inn dokumentasjon for krav i SAS Chapter 11-prosessen

SAS har sendt ut melding med informasjon om frist for å levere dokumentasjon for krav i SAS kapittel 11-prosessen. Mottak av dette varselet betyr IKKE at du har et krav, eller at SAS eller konkursdomstolen i USA mener at du har et krav mot SAS. Dersom du ikke mener å ha et krav overfor SAS for perioden frem til 5. juli 2022, behøver du ikke å foreta deg noe knyttet til dette varselet. Mer informasjon er tilgjengelig på lenken.

Normal drift

SAS' drift og planlagte flyavganger er upåvirket av chapter 11-begjæringen, og SAS vil fortsette å betjene sine kunder som normalt.

Det er viktig å understreke at vi forventer å ha tilstrekkelig likviditet til å holde virksomheten gående og oppfylle våre forpliktelser fremover. SAS har sikret USD 700 millioner i Debtor-in-Possession (DIP)-finansiering, noe som gir SAS en sterk finansiell posisjon til å finansiere vår virksomhet gjennom hele vår restruktureringsprosess i USA. 

 

For kunder:

  • Dine nåværende reservasjoner forblir gjeldende, og du vil bli varslet som vanlig dersom det er endringer i våre planlagte flyvninger.
  • Du kan fortsette å reservere flyvninger på nett via sas.no eller gjennom SAS' mobilapp uten driftsstans. Reservasjoner og all annen kundeservice og systemer vil fortsatt fungere som normalt.
  • Du kan fortsette å bruke billetter og gavekort kjøpt før SAS iverksatte denne prosessen, og vouchere vil fortsatt være gyldige.
  • Vi vil oppfylle alle EuroBonus-programmets tjenester og fordeler, og du vil kunne fortsette å samle og løse inn poeng opptjent gjennom EuroBonus for å kjøpe billetter med SAS gjennom denne prosessen.
  • Vi vil fortsette å utstede billettrefusjoner og motta reisekuponger og betalinger eller kreditter knyttet til bagasje- eller servicekrav i medhold av gjeldende retningslinjer.

For leverandører/forretningspartnere:

  • Vi vil betale leverandører fult ut på ordinære vilkår for varer og tjenester som ytes på eller etter begjæringsdatoen for chapter 11.
  • Vi er avhengige av våre leverandørers og forretningspartneres samarbeidsvilje slik at vi sammen kan oppnå suksess

For ansatte:

  • Du vil fortsette å motta utbetaling av lønn og ytelser som normalt.
  • Chapter 11-prosessen har ingen innvirkning på dine daglige arbeidsoppgaver.

Pressemeldinger

Informasjon til interessenter

Kundeinformasjon

Kundebrev

Ofte stilte kundespørsmål

Leverandør- / forretningspartnerinformasjon

Leverandør- / Forretningspartnerbrev

Ofte stilte spørsmål fra leverandører / forretningspartnere

Infografikk

Oversikt over SAS-prosessen

Om chapter 11-prosesen

Bedriftskundeinformasjon

Bedriftskundebrev

Ofte stilte bedriftskundespørsmål

Ytterligere informasjon

Rettsdokumenter og andre dokumenter knyttet til chapter 11 prosessen i USA er tilgjengelig på en separat nettside administrert av SAS' claims agent, Kroll Restructuring Administration LLC, på https://cases.ra.kroll.com/SAS. Informasjon er også tilgjengelig ved å ringe (844) 242-7491 (USA/Canada) eller +1 (347) 338-6450 (internasjonalt), eller via e-post til SASInfo@ra.kroll.com.

Kontaktinformasjon

Investorrelasjoner:

SAS Investor Relations Team
+46 70 997 7070

Media:

SAS pressekontor
+46 8 797 2944