Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS accelererer sin omfattende transformationsplan

SAS gør fremskridt i sin omfattende transformationsplan, SAS FORWARD, som blev lanceret for at gøre det muligt for Selskabet fortsat at være en konkurrencedygtig aktør i den globale luftfartsindustri.

Den 5. juli 2022 indledte SAS en domstolsovervåget proces i USA ved frivilligt at indlevere en chapter 11-ansøgning under U.S. Bankruptcy Code. Denne proces vil give SAS juridiske værktøjer til at styrke vores finansielle situation og fremskynde vores arbejde med nøgleelementer i SAS FORWARD, samtidig med at vi fortsat kan drive vores flyselskab.

Chapter 11-processen er en juridisk proces, der udføres under tilsyn af det amerikanske domstolssystem. Mange store internationale flyselskaber, baseret uden for USA, har gennem årene anvendt processen med succes og derved reduceret deres omkostninger og gennemført finansielle omstruktureringer.

Information om afsendelse vedrørende frist for indlevering af dokumentation for krav i forbindelse med SAS’ chapter 11-sag

SAS har udsendt en meddelelse med information om frist for indlevering af dokumentation for krav mod SAS i forbindelse med SAS’ chapter 11-sag. At du modtager denne skrivelse, betyder IKKE, at du har et krav, eller at SAS og/eller den amerikanske konkursdomstol vurderer, at du har et krav mod SAS. Hvis du ikke har et krav mod SAS, som er opstået inden den 5. juli 2022, behøver du ikke at foretage dig noget i denne anledning. Mere information findes på linket.

Virksomheden fortsætter som normalt

SAS’ drift og trafikprogram er upåvirket af chapter 11-proceduren, og SAS vil fortsat levere den service, som vores kunder er vant til. Det er vigtigt at fremhæve, at vi forventer at have tilstrækkelig likviditet til at holde vores forretning kørende og opfylde vores forpligtelser fremover. SAS har sikret USD 700 millioner i Debtor-in-Possession (DIP)-finansiering, hvilket betyder at SAS står i en stærk position for at kunne finansiere vores aktiviteter, gennem hele vores omstruktureringsproces i USA. 

Til kunder:

  • Dine nuværende bookinger gælder fortsat, og du vil blive underrettet som normalt, hvis der opstår ændringer i vores planlagte afgange.
  • Du kan fortsat booke rejser online på sas.dk eller gennem SAS’ mobilapp. Bookinger, kundeservice og alle andre tjenester og systemer for vores kunder fortsætter som normalt.
  • Du kan fortsat anvende billetter, vouchers og gavekort, købt før SAS påbegyndte denne proces.
  • Vi vil fortsætte med at honorere alle EuroBonus-programmets tjenester og fordele, og du vil fortsat kunne optjene EuroBonus-point på rejser med SAS, samt anvende point optjent gennem EuroBonus til at købe billetter hos SAS under denne proces.
  • Vi vil fortsat udstede billetrefunderinger, samt honorere vouchers, betalinger og kreditter i forbindelse med bagage- eller servicekrav i overensstemmelse med vores nuværende vilkår.

Til leverandører/forretningspartnere:

  • Vi betaler leverandører fuldt ud under normale vilkår for varer og tjenesteydelser, der leveres på eller efter indleveringsdatoen for chapter 11-ansøgningen.
  • Vi er afhængige af samarbejdet med alle vores leverandører og forretningspartnere, så vi fortsat kan drive virksomhed og sammen sikre gensidig succes.

Til medarbejdere:

  • Du vil fortsat modtage løn og personalegoder som normalt.
  • Chapter 11-processen har ingen indflydelse på dine daglige arbejdsopgaver.

Pressemeddelelser

information for intressenter

Information til kunder

Brev til kunder

FAQ for kunder

Information til leverandører og forretningspartnere

Brev til leverandører og forretningspartnere

FAQ for leverandører og forretningspartnere

Infografik

Oversigt over SAS-processen

Om den amerikanske chapter 11-proces

Information til erhvervskunder

Brev til erhvervskunder

FAQ for erhvervskunder

Yderligere information

Retsbegæringer og andre dokumenter relateret til chapter 11-processen i USA er tilgængelige på en separat hjemmeside, der administreres af SAS’ kravs repræsentant (på engelsk: ”Claims Agent”), Kroll Restructuring Administration LLC, på https://cases.ra.kroll.com/SAS. Oplysninger er også tilgængelige ved at ringe på (844) 242-7491 (USA/Canada) eller +1 (347) 338-6450 (Internationalt), samt via e-mail på SASInfo@ra.kroll.com.

Kontaktinformation

Investor Relations:

SAS Investor Relations Team
+46 70 997 7070

Medier:

SAS Press Office
+46 8 797 2944